Download direct jouw favorite skateboard, snowboard, BMX, wakeskate of snowskate aflevering van iboardcast.com. Alle video's zijn te bekijken op je iPhone en alle Android players.


Sanne de Jong is met haar Chicky Clinics hard aan het werk om vrouwen te laten ervaren hoe leuk freestyle skieen of snowboarden (maar ook wake- en skateboarden) wel niet is. Tijdens de snowboard en skilessen wordt in kleine stapjes uitgelegd hoe je bepaalde tricks moet doen. En anders als bij andere lessen wordt alles door vrouwelijke skileraren gedaan. Het enigste wat de mannen mogen doen is het klaar zetten van de huur ski's en snowboards (en filmen natuurlijk) Beats gevonden op Beats Royalty Free.  http://beatsroyaltyfree.com Video Podcast by @johnnydertien voor www.iboardcast.com. Check out this episode!
Als je net als heel veel andere snowboarders - skateboarders - BMXers de grote action sport wedstrijden vanuit de gehele wereld kijkt op Eurosport 2, dan vraag jij je misschien wel eens af hoe dat werkt. Het commentaar is in het Nederlands en de wedstrijden in het Engels.  Staan die presentatoren nu zelf ook op zo een wedstrijd? Wij mochten eens een kijkje nemen in de  Eurosport Benelux studio. Daar zat Thomas van Bemmelen (@Bemevents) al klaar voor de finale van de Parallel GS  van de FIS snowboard world championships 2013 van uit Stoneham Canada. Check out this episode! Beats gedownload van Beats Royalty Free. Download your royalty free beats @beatsroyaltyfree.com
Iedereen wil wel in het Guinness Book of World Records staan. Pim Heijink uit Apeldoorn doet het gewoon. In Real-X Skatepark maakte hij op 20 januari 2013 de hoogste, officieel in Nederland geregistreerde, Hippy Jump. Met 1,32 meter verbrak hij het oude record van de Amerikaan Patrick Neal Rushing met 30 centimeter.  En hiermee krijgt hij een plek in het nieuwe Guinness Book of World Records. Na de jump stelde Johnny 13 wat vragen aan Pim. Video by @johnnydertien Beats gedownload van Beats Royalty Free. Download your royalty free beats @beatsroyaltyfree.com
Als de beste BMX riders uit de Benelux naar Amsterdam skatepark komen voor een vette BMX jam, dan zijn wij er ook. We are Orange Juice had voor de 2013 spring release en party georganiseerd in Amsterdam. Meer dan 150 BMX-ers waren naar het skatepark gekomen om met elkaar te fietsen.  Achteraf had Johnny 13 een interview met Roy van Kampen en liet hij de kleding lijn even zien. Muziek van Sound Avtar - Drop Dead - van de CD Snow Dance 003 presented by skiinfo.com Video Podcast by @johnnydertien http://www.facebook.com/iboardcastcom
Als jij nu al wil weten wat er aan snowboards en kleding volgend seizoen in de winkels komt te staan of te hangen, dan is er 1 plek waar jij naartoe moet gaan: de ISPO in München. 5 Hallen staan vol met de nieuwste kleding, snowboards, longboards, skies, schoenen….. Alles wat je maar voor een goede wintersport vakantie denkt nodig te hebben. En omdat jij misschien niet de tijd had om naar München toe te gaan, is Johnny 13 met zijn camera een aantal stands langs gegaan. Kijk mee bij Vans, Nitro Snowboards, Analog Cloting, K2 skis, Rome Snowboards en de Spacejunk Art Show. Video Podcast by @johnnydertien
De ISPO is zo groot dat je wel 3 dagen nodig hebt om alles te bekijken. Laat staan als je alles wilt filmen. In deel 2 komen de volgende merken voorbij: Dragon Eyewear, Rhythm Clothing, 32 Snowboard Boots, Line Skis, Full Tilt Skischoenen en Salomon Snowboards. De de Volcom Hauling Assets mini-ramp wedstrijd staat later deze week on-line….
Hoogtepunt op de ISPO is elk jaar wel weer de Volcom mini ramp wedstrijd. Dit jaar was er een trucker thema en de beste truckers vanuit heel Europa waren naar München gekomen om de ramp stuk te rijden. De winst was voor Ben Hatchell die met € 2000,00 en een 27 MC Bakkie weer naar huis kon tuffen. Skateboarders, start your engines!
De beste skateboaders uit Nederland en Belgie waren naar skatepark Amsterdam gekomen voor de Nederlandse stop van de Best of the West. En met zoveel goede skateboard rijders moest er wel een knallende finale komen. Nadat alle runs gereden waren hadden wij een kort interview met Maarten Roose de man achter de wedstrijd. Uitslag BOTW: 5 - Woody Hoogendijk 4 - Nick Bax 3 - Sewa Kroetkov 2 - Robbin de Wit 1 - Axel Cruysberghs
Door het kleine aantal deelnemers aan de parallel slalom werd er besloten om er een gewone slalom van te maken. Gewoon bovenaan starten en zo snel mogelijk door die poorten heen knallen. En dat ging niet altijd goed. Hier en daar werd er wel eens een poortje meegenomen. Uiteindelijk kwam er toch een winnaar uit de bus.
Op dag twee stond de slope style op de planning. Maar door de harde wind leek het meer storm style. Voor de organisatie de moeilijke keus de wedstrijd te verplaatsen naar vrijdag. Voor ons zat er niets anders op om gewoon weer naar beneden te rijden. Maar dan samen met Joni, Lucas, Stijn en Dani. Rookies die klaar staan om het stokje over te nemen.
Vandaag stonden er 2 wedstrijden op het programma. Big Air en Boarder Cross. Er stond nog steeds een stevige wind en ook het zicht was niet optimaal. Toch gingen de snowboarders en Freeskiers helemaal los op de schans en zagen we hoge en verre jumps. De finale was heel spannend en de nummers 1, 2 en 3 lagen heel dicht bij elkaar. Na de prijs uitreiking had Johnny 13 een kort interview met Dimi de Jong. Nederlands Kampioen Big Air. Gelukkig waren we ook nog net op tijd voor de finale van de boarder cross zodat wij die nog snel even vast konden leggen. Rob, je hele team staat op het podium!
Vandaag was het de dag van de Half Pipe. En zo mooi als de pipe er bij lag dat hebben we een aantal jaar niet meer gezien. Helaas waren er een aantal top snowboarders en freeskiers door beleusers uitgevallen. Maar Dimi de Jong met zijn snowboard, en Mees van Lierop met zijn skies, zorgden met z'n tweeën voor genoeg vuurwerk. 2 Terechte Nederlands Kampioenen. Na de prijsuitreiking keek Johnny 13 samen met Mees terug naar zijn run.
Er stond nog 1 onderdeel op het programma: Slope Style. Om 10 uur stonden de beste snowboarders en freeskiers uit Nederland klaar om 3 reusachtige jumps en 3 killer rails te slopen. Wie zal er de vetste tricks maken en wie mag zich straks Nederlands Kampioen Slope Style noemen.
Skateboarden, wakeboarden, BMX, Mountain Bike, Trail bike en nog veel meer in de TT-hall in Assen. Het Zero Gravity Expo event was een multi action sports event. En misschien nu al het event van 2013. En waterbak van meer dan 100 meter, een dirt jump gemaakt door de mensen van pedal-park.nl en een uitdagend Trail parcour dit moest wel een spektakel worden (volgend jaar komt het skateboarden ook wel goed ;-) ). Dit is zo'n event waar je geweest moet zijn.
Drink and drive was het motto van deze skateboard wedstrijd. Na een paar biertjes en wat shots achter de kiezen een vette run er uitknallen in de bowl van Area 51. 2 Teams van 2 skateboarders mochten 5 minuten lang laten zien dat ze nog steeds konden skaten met een verhoogd alcohol promillage.
Na al het geweld in de bergen tijdens het Snowfest 2013 is het weer tijd om gewoon weer te knallen op de plastic matten. Maar door de gevoels temperatuur van -10 leek het wel alsof we nog in Laax stonden in plaats van Skipiste Nieuwegein. Toch waren er een groot aantal skiërs en snowboarders naar de Platsic Fantasic gekomen om het kijken wie de beste tricks kon laten zien.
Je ziet ze door heel Europa liggen: Big Air Bags. Grote luchtkussens waarop je nieuwe tricks kan oefenen. Skipiste de Wolfskamer huurt er aan het eind van het snowboard seizoen één. Wij namen eens een kijkje en vroegen wij aan Marcel Kraan, de bedenker van dit speeltje, hoe hij op het idee gekomen is om een springkussen voor action sports te gaan gebruiken. Intro door Emile Bouwman van BMX Amsterdam die op hetzelfde moment ook een Big Air Bag gebruikten voor de Corssdorp Jam.
Eindelijk is de zon te voorschijn gekomen dus tijd om het wakeboard weer onder te binden en het water op te gaan. Teva vond het een mooi moment om een vette wallride op de Bluelin Wake Playground neer te zetten en een sessie voor de Nederlandse wakeboarders te organiseren. Johnny 13 was naar Down Under gekomen en vroeg aan Sjors van de Kerkhof wat de plannen voor dit seizoen waren. Daarna samen met Nik Summers de 2013 Liquid Force wakeboards bekijken.
De BMX-ers uit Helmond zijn de afgelopen 2 jaar druk bezig geweest om een uniek trail parcours te bouwen. Tot aan vorige week waren zij nog met scheppen en pikhouwelen bezig om alles perfect te krijgen voor het Open Nederlands Kampioenschap. Riders uit binnen en buitenland waren naar Helmond gekomen om onder een warm lente zonnetje te strijden om de titel Nederlands Kampioen Dirt.
De wedstrijd waar wij elk jaar naar uitkijken is de Vans Shop Riot. In Burnside Skatepark strijden de beste shop teams van Nederlands voor een dikke vette check en een plaats in de Europese finale. Niels van Burnside constructions had het park een goede update gegeven dus de skateboarders konden flink hun gang gaan. Wie pakt er dit jaar de trofee? Burnside... Ben-G… 100%… of misschien wel de verrassing van vorig jaar: Sparky uit ZWOLLE, ZWOLLE, ZWOLLE! Commentaar door Casper Friedl en Michael Groenewegen
Toen wij een aantal maanden geleden op het hoofdkantoor van de Nederlandse Ski Vereniging waren vertelden ze ons al dat er naast het Snowfest een aantal indoor wedstrijden op de planning stonden. Onder andere een Benelux Cup Slope Style / Big Air in Snowworld Landgraaf. Op 19-20 mei was het zo ver. Snowworld had een nieuwe lading sneeuw gemaakt en en hele dikke jump geshaped. De rails zijn gemaakt door Gerben Verweij en Erik Daalder was ook nu weer de MC. Dit moest wel een killer event worden.
Toen wij een aantal maanden geleden bij de wereldrecord poging Hippy Jump van Pim Heijink aan het filmen waren lag hij er nog half af bij: de bowl van Real X. De afgelopen maanden heeft Niels van Burnside Constructions hard aan de Bowl gewerkt en nu is hij af. Tijd voor een wedstrijd. Achteraf keken wij samen met Niek Zandstra terug op de wedstrijd. Hey Niek wat vond je van de kids?
Zo aan het eind van het seizoen (nog 3 wedstrijden te gaan…) was het wel eens tijd voor een wat minder serieuze wedstrijd. Snowworld Zoetermeer had aan het einde van Piste 3 een 27 meter lange waterbak gemaakt. Wie daar het vetste doorheen kon crossen verdiende (ijs) pegels. Splash for Cash dus. En er werd behoorlijk gesplashed. Het lukt Johnny 13 zelfs niet om droog te blijven.
Het was alweer 2 jaar geleden dat er een Jibfest was in Snowworld Zoetermeer. Tijd voor een nieuwe versie vond Luc Bütcker. Met hulp van zijn sponsor Burton Snowboards lukte het om een mooi budget rond te krijgen en na 3 weken bouwen lag er een nieuw boardpark in Snowworld. Vette rail van Gerben er bij. Dit moest wel een mooie wedstrijd worden.
Om te wakeboarden heb je eigelijk niet zo heel veel nodig. En winch, een sloot en voor het mooie, wat obstakels. De crew van de Winching Dutchman hebben het goed voor elkaar. In Den Hoorn hebben zij een spot gevonden die ze in 3 jaar tijd hebben omgebouwd tot een skatepark / snowboardpark op het water. s' Avonds zetten zij de winch neer een gaan gewoon boarden.
Er zijn maar weinig actions sports events in Nederland die het label "klassieker" kunnen dragen. De BOK (Burnside Open Kampioenschap) is zo'n wedstrijd. Eind jaren '90 ooit begonnen als skateboard wedstrijd, nu alweer voor de 5e keer op het water. Voordeel van een klassieker is dat je niets hoeft uit te leggen. Daarom alleen maar actie. Alle uitslagen vind je terug op de Facebook pagina van Burnside Cablepark
Sluit 35 skateboarders, foto- en videograven op in een hotel in Amsterdam en laat ze elke dag de stad in gaan. Dit waren de ingrediënten van de Brisk Amsterdam Skate Week: de meest creatieve skateboard wedstrijd van dit jaar. En dan ook nog een vette prijze pot. Succes verzekerd. Wie maakt er de beste foto, video, trick of skateboard run.
Al jaren had Jos de Groot van Skiclub de Wolfskamer het er al over. Een permanent funpark op een nieuw te bouwen borstelbaan. Dit winter seizoen is het eindelijk zo ver. Een verse piste met een aantal obstakels is nu een vast onderdeel van de skibaan in Huizen. Afgelopen zondag werd de baan geopend en gepresenteerd aan de gebruikers. Ben jij al klaar voor het nieuwe winter seizoen?
Het Global Vans skate team was al lang niet meer in een Nederlands skateboard park geweest. Tijd voor een Vans Pro Skate Team Tour. Tijdens deze tour was er een stop in het Amsterdam Skatepark. Op tour waren o.a. Dustin Dollin and Chris Pfanner, Current Caples, Andrew Allen, Cilbert Crockett en onze eigen Nassim Guammaz. Wij volgen Nassim al sinds ISKB:13 (2006) dus dit was een mooi moment om even bij te praten.
Toen wij op weg waren naar de opening van het DIY skatepark in Amsterdam zagen wij al dat er nieuwe BMX trails werden gebouwd. Toen wij een uitnodiging van Etnies kregen voor de officiele opening hoefde wij niet lang na te denken. Daar moesten wij meer van weten.> Op de Etnies OTF spot sprak Johnny 13 met Desmond Tessemaker van Sole Technology. De man achter dit coole initiatief.
De Burnside Railbattle Wakeboard Editie vinden wij toch wel DE wakeboard wedstrijd van het jaar. Omdat er dit jaar geen grote sponsor was, werd de rail van vorig jaar opnieuw gebruikt. Maar dan wel in een andere vorm. Niels van Burnside Constructions had met de buizen van vorig jaar een hele nieuwe setup gemaakt. En wat voor een. Deze wedstrijd ging helemaal los. Achteraf stond Johnny 13 nog even na te praten met Daan Rigter.
Het wintersport seizoen staat weer voor de deur. Tijd voor een snowboard wedstrijd in de Nederlandse sneeuw. De crew van Snowplanet had voor de Analog Go Huck Yourself en hele vette hip jump gebouwd waar de ski en snowboard locals helemaal op los konden gaan. Iedereen mocht mee doen en vette tricks werden beloond met mooie prijzen.
Wat een mooie start van het wintersport seizoen. Een bult sneeuw in het centrum van Den Haag, de beste snowboarders uit Europa en een uitdagende rail set up gemaakt door GV constructions. De Blanko foundation had er weer alles aan gedaan en de Grote Markt was tot z'n nok toe gevuld. Wie wint dit jaar de railbattle.
Ik wist niet dat er een skateboard marathon werd verreden in Amsterdam. Dus toen wij een uitnodiging kregen om mee te werken aan de Rapid Race op sportpark Sloten hoefde wij niet lang na te denken. NATUURLIJK. Aan de start stond een internationaal skaters veld klaar om 17 laps = 42.5km te skaten Wie klopt Thomas Slager dit jaar? De hele video is geschoten met de GoPro Hero3
Skateboard wedstrijden zijn er in alle soorten en maten. Alleen een skate wedstrijd voor kinderen van 0-10 jaar was er niet echt. Niels en Patrick die regelmatig met hun kinderen in Skateland Rotterdam komen vonden vorig jaar tijd om voor deze groep shredders en event te organiseren. De Teenage Riot. Omdat er bij Johnny 13 thuis ook een skater van 9 jaar rond loopt was dit een mooi moment om eens een kijkje te nemen. Het is goed te zien dat het met de toekomst van het skateboarden wel goed zit in Nederland.
Als je net als ons al wat langer in de skateboard en BMX scene rond loopt dan heb je vast wel een gehoord van de Vans Warped Tour. Een rond reizend muziek en actions sports festival. Na lange tijd was er weer een stop in Nederland. In het Klokgebouw in Eindhoven stonden 20 hardcore bands op het podium, was er een mega mini ramp en konden fans hun inkopen doen op een echte merchandise markt. Check de video en zie hoe het dak er af geknald werd. Off the wall!
De mensen van WAOJ zijn dit jaar hard aan het werk geweest om We Are Orange Juice goed op de internationale BMX kaart te zetten. Een samenwerking met Vans, een trip naar Barcelona en interviews op de coole BMX en lifestyle sites. Ook is er dit jaar een nieuwe kleding lijn. En bij een release party hoort natuurlijk een goede BMX jam! Iboardcast was er natuurlijk bij.
Een aantal maanden geleden mochten wij Salomon Snowboards (en ook een beetje de skies) toevoegen als sponsor van de iSnowboard Video Podcast. We spraken meteen af om eens met het Nederlandse Snowboard Team te gaan filmen. Afgelopen weekend waren wij in Snowworld Zoetermeer bij een van de snowboard / ski testdagen. Natuurlijk was het team aan het snowboarden in het funpark. En ondertussen vroegen wij aan Reinier van Gils welk snowboard hij dit jaar onder zijn voeten heeft.
Sylvia van opvakantie.nl organiseerde voor de 20ste keer de Opening in Les Deux Alpes. Bij de Opening draait het niet om wedstrijden en dikke geldprijzen maar om fun. Fun voor iedereen. Beginners kunnen leren snowboarden of skiën, gevorderde boarders kunnen hier hun park skills verder uitbreiden. Voor iedereen is er een snowboard- of skileraar. En natuurlijk een nieuw test board. En als je even geen zin hebt om op de sneeuw te staan, dan zijn er genoeg andere activiteiten waaraan je mee kan doen. Hoogte punt is misschien wel de stand up comedy van Harry Glotzbach.
Zo aan het eind van het jaar kijken wij altijd even terug naar wat we allemaal op video hebben vast gelegd. Dan proberen wij die in 8 minuten allemaal te laten zien. Dit jaar stonden er meer dan 40 video’s op de hard drive. De beste wensen komen dit jaar uit Les 2 Alps. Van de bezoekers van de Opening EN het Paralympisch snowboard team. Wij danken alle sponsors, vrienden, familie, kijkers en jullie als boarders. Cool dat wij jullie mochten filmen en interviewen. Volgend jaar weer?
(cc) 2017 iboardcast.com - Amsterdam - the Netherlands - Contact