Laatste Slopestyle Masters Snowboard en Ski van 2017 - iBOARDCAST #398

Voor de laatste Slopestyle Masters Snowboard en Freestyle ski was Johnny Dertien naar Snowworld Zoetermeer gereden. Er waren meer dan 50 snowboarders en Freestyle Skiers naar de snowboard baan gekomen om mee te doen aan de laatste Slopestyle Masters van deze winter.Na de prijsuitreiking sprak Johnny nog even met Sean Taylor. Event master en host van de wedstrijd. Hoe kijk jij terug naar deze winter?Muziek in deze video via Audioblocks: https://www.audioblocks.com

360 VR - NK Snowboard en Ski - Halfpipe

Kijk in 360 graden met ons mee als de beste snowboarders van Nederland door de half pipoe van Laax Snowboarden. Deze video is geschoten met de Nikon Key Mission 360.

#keymission360

NK Snowboard en Freestyle Ski 2017 - Slopestyle - IBOARCAST #392Op de eerste dag van het Nederlands Kampioenschap Snowboard en Freestyle Ski stonden de riders klaar op het mega Slopestyle parcours van Laax. De grote snowboard jongens waren dit jaar niet aanwezig. Dat betekend ruimte voor de nieuw kidz.
Bij de freestyle skiers stonden alle grote Nederlandse riders aan de start. Muziek in deze video via Audioblocks: https://www.audioblocks.com

IBOARDCAST 2016 REWIND2016 is voorbij maar voordat we in volle vaart door gaan met 2017 kijken we eerst nog even terug. In 2016 zijn er meer dam 30 video's gemaakt van verschillden skateboard, snowboard, wakeboard en surf evenementen in Nederland. Het is moeilijk om een favoriete video te kiezen uit de Vans Shop Riot, NK Snowboard en Freeski, Battle of the Slopes, Burnside Railbattle en ga zo maar door.

Europa Cup Slopestyle Snowboard - iboardcast 385


De aftrap van het iboardcast wintersport seizoen vond plaats in Snowworld Landgraaf. Snowboarders vanuit de hele wereld stonden boven aan het funpark om met 3 runs uit te maken wie de beste snowboarder was. 

Ook de Nederlandse boarders waren naar Landgraaf gekomen. Gaat het hun lukken om een podium plek te veroveren?

Interviews met Babs Barnhoorn, Casper Wolf, Mees Oostdijk en Laura Goense.

 

Muziek vanuit de YouTube Audio Library


Download deze video!

Plastic Fantastic 2016 - iBOARDCAST #375Voor de laaste snowboard en freeski wedstrijd van het jaar waren wij naar skipiste nieuwegein gereden voor de Plastic Fantastic 2016. De piste stond weer vol met rails waar de riders hun tricks konden laten zien. Gaat Twan van Mierlo er weer met de winst van door? 

Intro door de event host en vriend van de show: Erik Daalder

Muziek van Hasenchat http://www.hasenchat.net

NK Snowboard Freeski // Snowboardcross

Dag 4 van het NK Snowboard en Freeski in Laax. Vandaag stond de snowboardcross op de agenda. De wedstrijd stond open voor iedereen. Vaders, moeders, coaches, rookies en masters. Als je kan boarden dan mag je een hesje aandoen en keihard naar beneden crossen. Lukt het Steve Krijbolder een 4e gouden plak te pakken? Kijk met ons mee.

NK Snowboard Freeski // Big AirOp de derde dag van het NK Snowboard en Freeski in Laax, stonden de snowboarders en freeskiers klaar om te vliegen. Op het programma stond vandaag BIG AIR. Gelukkig stond er niet zoveel wind als voorspelt was dus de riders konden er helemaal voor gaan. Pakt Steve Krijbolder zijn derde goude plak?

Download deze video!

Burton Jibfest 2014 - Snowworld ZoetermeerLuc Bütcker organiseerde dit jaar voor de 2e keer het Burton Jibfest. Hij had van Snowworld Zoetermeer toestemming gekregen om het hele sneeuwpark van de grond af opnieuw op te bouwen. En geen hoge schansen maar dikke rails en butter boxen. De beste snowboarders waren naar Snowworld toe gekomen voor een dikke sessie in het nieuwe park.

Wil jij ook rijden in het nieuwe park? Het park blijft nog de komen weken liggen. Dus snel naar Zoetermeer.

Video podcast: Johnny Dertien  @johnnydertien
Original music: Unicorn Rider by Cuzzy Cuz @Rub_A_Duck


 Een heel nieuw snowboardpark in Snowworld Zoetermeer voor het Burton Jibfest 2014.

Snowfest Dag 5 - SnowboardercrossOp dag 5 stonden Erik Daalder en Johnny 13 boven aan een supper mooi boardercross parcours klaar om te kijken naar de finale van het NK Snowboardercross. Aan de start stond ondermeer Bell Berghuis. Pakt zij hier die eerste plaats?

Heren:
1. Glenn de Blois
2. Karel van Goor
3. Steve Krijbolder

Dames:
1. Bell Berghuis
2. Britt Berghuis
3. Mechteld Dekking

Kijk op http://snowboard.nl voor alle resultaten.

Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Life Number Nine — van Kathy X — Mevio's Music Alley

Download this episode!

Snowboardercross op het Snowfest 2014 ging helemaal los. Wie ging er als snelste naar beneden.


Snowfest Dag 4 - Slope StyleOp dag 4 stonden er twee onderdelen op het programma. Reuzen Slalom en Slope Style. Reuzen slalom was een single line event…. en dat hadden we maandag al gezien. We hebben nog wel even gekeken hoe Rob Geerlings naar benenden ging. Maar verder geen footage.
Waar we wel hebben staan filmen is de Slope Style. Op een mega course vlogen en sliden onze beste Nederlandse boarders en freeskiers. En als ze geen last hadden van de wind, ging dat best goed.

Heren Freeski:
1. Mees van Lierop
2. Elia Mitalas
3. Lucas Laudy

Masters Snowboard:
1. Richard de Ruiter
2. Reinier van Gils
3. Luc van Ommen

Heren Snowboard:
1. Thijs Ottens
2. Joris Ouwerkerk
3. Steve Krijbolder

Kijk op http://snowboard.nl voor alle resultaten.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music:Distance — van The Naxalites -- Mevio's Music Alley

Download this episode!

Op Snowfest dag vier ging het los op de Slope Style.

Snowfest dag 3 - Half PipeOp dag 3 stonden we met alle deelnemers van het NK klaar op de Half Pipe. Door het lekkere zonnetje werd de pipe wel wat zacht. Maar dat maakte de meeste riders niet veel uit. Sommige boarders en skiers maakte zoveel hoogte dat ze uit het shot vlogen. En hoewel wij ons prima vermaakte vroegen wij ons af… Wordt het niet eens tijd voor wat nieuw talent?

Uitslagen Freeski Heren:
1. Mees van Lierop
2. Ruben Principe
3. Jurre Bons

Uitslagen Snowboard Heren:
1. Dolf van der Wal
2. Steve Krijbolder
3. Joris Ouwerkerk

Kijk op http://snowboard.nl voor alle resultaten.

Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Aura — Wetdog van het album Press Play. Enter -- @Rub_A_Duck

Download this episode!

Snowfest 2014 NK snowboard en freeski. Half Pipe.

Snowfest 2014 - Big AirOp dag 2 van het Snowfest stond de Big Air op het programma. De skiërs en de snowboarders stonden om 11 uur klaar om de dikste tricks over de schans te maken. De zon stond weer hoog aan de hemel, vette beats van DJ Rood Baard en hooge airs. Wat een goede dag was dit weer.
Na de prijs uitreiking spraken wij met Reinier van Gils en Steve Krijbolder.

Masters Men:
1. Reinier van Gils
2. Luc van Ommen
3. Frank van der Putten

Heren:
1. Steve Krijbolder
2. Joris Ouwerkerk
3. Dolf van der Wal

Kijk op http://snowboard.nl voor alle resultaten.

Video podcast: Johnny Dertien -- +johnnydertien
Original music: Lift Off van Sickflip and RT -- @Rub_A_Duck

Download this episode!

Op dag 2 van het Snowfest 2014 stond de snowboard Big Air op het programma.

Snowfest 2014 - SlalomHet begon goed op dag 1. Blauwe hemel en een stralend zonnetje, mooi geprepareerde piste met een strakke slalom er op. 24 Snowboarders stonden er klaar aan de start. Er werd geracet in een single race format. Erik Daalder was de MC die er voor zorgde dat iedereen met goed gevoel over de finish kwam.

Heren:
1. Pepijn van Schijndel
2. Tristan Wesselingh
3. Ruben Poldermans

Dames:
1. Michelle Dekker
2. Yvette Heijt
3. Aranta van den Broeke

Kijk op snowboard.nl voor alle resultaten.

Snowfest gaat helemaal los in Laax. Op dag 1 was er de slalom wedstrijd.

Paralympische Spelen: Chris Vos - IBCT:304Al een aantal jaren volgt iboardcast de prestaties van Chris Vos. Een van de leden van het Nederlandse paralympisch team. En op het moment dat Chris (maar zeker ook de andere leden) zijn runs moest rijden zaten wij aan ons beeldscherm vast geplakt. Het goud van Bibian Mentel is natuurlijk fantastisch maar om als 15 jarige snowboarder op de Paralympische spelen te staan en dan bij de beste 15 te horen, is ook een mooie prestatie. En als afsluiting van dit avontuur een goed feestje waarin iedereen bedankt werd voor hun inzet.

Original music bed: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com
Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien

Download this episode!

Chris Vos is terug van de Paralympische spelen. Tijd voor een huldiging.

Paralympische Winterspelen en de Mentelity FoundationHet aantal snowboard medailles bij de Olympische Spelen in Sotsji staat voor Nederland nog steeds op 0. Het is ook Nicolien Sauerbreij niet gelukt om een medaille te pakken. Maar er zit er een goed en gemotiveerd paralympisch snowboard (en zeker ook ski) team klaar om voor Nederland wat plakken binnen te gaan halen. Het Paralympisch snowboard team staat onder leiding van Bibian Mentel en Edwin van Spee van de Mentelity Foundation. Zij hebben het team de afgelopen maanden klaar gestoomd. Op de trainings stop in Les 2 Alps had Bibian even tijd om een interview te doen met iboardcast.

Video podcast: +Johnny Dertien
Music beds beatsroyaltyfree.com

Subscribe: iTunes | YouTube | RSS
Volg Chris Vos, Kees-Jan van der Klooster, Merijn Koek, Lisa Bunschoten en Bibian Mentel op Facebook.

Het Paralympisch snowboard team aan het trainen in Les 2 Alps

ISPO 2014 met Chicky Clinics - ISNB:104Elk jaar begint ons nieuwe winter seizoen niet in september maar al in januari. Tijdens de ISPO in Munchen laten de snowboard en ski merken zien wat er volgend seizoen te koop is in de winkels. Normaal gaan wij de stands langs en vragen whats up? En dan krijg je meestal een mooi technisch verhaal over water kolomen en carbon stringers. Gelukkig kregen we dit jaar de hulp van Sanne de Jong van Chicky Clinics. Zij liet ons zien wat vrouwen ook belangrijk vinden..... Kleur!

Voor deze video bezochten wij Roxy, Salomon, Bergans of Norway en Elan Skies. 
Meer ISPO? Kijk dan op de website!

Video podcast: Johnny Dertien -- +JohnnyDertien

Music beds beatsroyaltyfree.com
Subscribe: iTunes | YouTube | RSS

Chicky Clinics kijkt naar de dames snowboards en wintersport kleding op de ISPO 2014

Eraboards - ISPO 2014Dit jaar waren wij op de ISPO op zoek naar nieuwe verassende items. Niet het normale snowboard en ski verhaal maar iets echt nieuws. Toen wij langs de stand van Eraboards liepen was het meteen duidelijk: DIT is de link tussen snowboards en skateboards.
Johnny 13 pakte zijn camera en vroeg aan Anders Flortjärn en Jonas Hed, founders / developers van Eraboards, om eens te vertellen wat een Eraboard is.

Meer info op http://www.eraboards.com of volg ze op Facebook @eraboards
Video door +Johnny13
Muziek van http://beatsroyaltyfree.com 
Extra video footage courtesy of Eraboards

De kruising tussen een skateboard en een Snowboard - Eraboards snowskate

ISPO 2014

Volcom on ISPO 2013
Volgende week staat de ISPO weer op de agenda. Samen met de Burnside crew, het Nederlandse Colour team en Concrete Surfer Skateboards gaan wij naar München om de spullen voor volgend winter seizoen te bekijken. Dit jaar gaan we samen met Sanne de Jong eens een kijkje nemen op de dames sneeuw afdeling.

Op het skateboard front heeft Johnny 13 een afspraak met Micheal Brooke van Concrete Wave Magazine. Hij weet alles over het Longboarding For Peace project waar iboardcast ook aan mee doet. Natuurlijk gaan we weer een kijkje nemen bij de Volcom Mini Ramp voor de VOLCOM ROAD TESTED RAMP JAM

MZZL 2013 - WZZP 2014

Klaar met 2013 - klaar voor 2014


Ennnnnn klaar zijn we met 2013 - en klaar zijn we voor 2014. Wij wensen jullie dit jaar: een lange winter met veel poeder, een lange zomer met veel zon en warm water, boards die niet breken, weinig flatspots en lekke banden en vooral geen bezoeken aan het ziekenhuis.

Wij hopen dat jullie blijven kijken naar onze video's en dat je ook iemand anders uitnodigt om naar onze video's te kijken. Maar wat natuurlijk het belangrijkste is blijf vooral rijden!

Johnny 13.

iboardcast.com jaaroverzicht 2013 - iXmas:2013


iboardcast.com jaaroverzicht 2013 - iXmas:2013 door iskateboard_vidcast
Zo aan het eind van het jaar kijken wij altijd even terug naar wat we allemaal op video hebben vast gelegd. Dan proberen wij die in 8 minuten allemaal te laten zien. Dit jaar stonden er meer dan 40 video’s op de hard drive. De beste wensen komen dit jaar uit Les 2 Alps. Van de bezoekers van de Opening EN het Paralympisch snowboard team. Wij danken alle sponsors, vrienden, familie, kijkers en jullie als boarders. Cool dat wij jullie mochten filmen en interviewen.
Volgend jaar weer?
Muziek van:
Where Are You This Christmas? - Original artist: One Man's Tribe
The Christmas Song - Original artist: Peter D. Fountain
Sing a Song for Christmas - Original artist: JEDnJAM
Jingle Bells In The Club - Original artist: makesomenoise
All music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Andere Jaaroverzichten:
iboardcast Jaaroverzicht 2012 - IXMAS:2012
iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011
iboardcast Jaaroverzicht 2010 - IXMAS:2010 
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009 Jaaroverzicht iboardcast video podcast. Alle skateboard snowboard wakeboard bmx en ski video's in 10 minuten

Battle of the Slopes 1-3 - WZZP:09

Battle of the Slopes part 1- De Wolfskamer Huizen
Het snowboard en ski Funpark van de Wolfskamer was al open gegaan in september en het was nu tijd voor de eerste Battle of the Slopes. Een serie van drie wedstrijden. De eerste een BOTS Park Wedstrijd - 25 januari 2014 , Bots Rail Contest en15 maart 2014 - Bots Park Contest met een Big Air Bag. iBoardcast is er alle 3 de keren bij.

Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien
Original music: Beats Royalty Free -- http://beatsroyaltyfree.comMeer Battle of the Slopes - Skipiste de Wolfskamer:

Battle of the Slopes - WZZP:08

Op dit moment vind er op Skiclub de Wolfskamer in Huizen de Battle of the Slopes I plaats. Wij zijn er bij om te filmen en wat updates te plaatsen.

Muziek van Beatsroyaltyfree.comMeer Battle of the Slopes - Skipiste de Wolfskamer:

50-50 en boardslide - Snowboard trick tip - WZZP:07

hoe maak je een 50-50 op een snowboardAls je als skateboarder en snowboarder een 50-50 of een boardslide ziet maken denk je: Simpel, dat kan ik ook. Maar er zitten geen trucks onder een snowboard maar een board heeft staalkanten en belag. Dus dat werkt iets anders. Signal snowboards team rider Eveline van den Berg Jeths was zo vriendelijk om ons te vertellen waar je op moet letten. As je deze tips volgt, maak je deze winter zo een 50-50 en een boardslide.

De Opening 2013 - ISNB:102

Sylvia van opvakantie.nl organiseerde voor de 20ste keer de Opening in Les 2 Alpes. Bij de Opening draait het niet om wedstrijden en dikke geldprijzen maar om fun. Fun voor iedereen. Beginners kunnen leren snowboarden of skiën, gevorderde boarders kunnen hier hun park skills verder uitbreiden. Voor iedereen is er een snowboard- of skileraar. En natuurlijk een nieuw test board.  En als je even geen zin hebt om op de sneeuw te staan, dan zijn er genoeg andere activiteiten waaraan je mee kan doen. Hoogte punt is misschien wel de stand up comedy van Harry Glotzbach.

Muziek komt ook deze keer weer van Rub A Duck. Zet je volume maar op 11 voor Sound Avtar - Under The Light 

Jones Mountain Twin - Snowboard Review - WZZP:06

Op onze trip naar Les Deux Alpes kwamen we de mannen van Jones Snowboards tegen. Een mooi moment om een board uit de collectie te te pakken en er eens goed naar te kijken. Bert den Boer pakte een Mountain Twin voor ons.

Meer board info op: http://jonessnowboards.com/Mountain-Twin.htmlMeer Snowboard en Ski reviews:
Bataleon Boss - Snowboard Review - WZZP:05
Team Salomon Snowboard NL - ISNB:101
Salomon Remix 2014 Ski Review - WZZP:04
Snowboard Review Ride Machette GT - WZZP:03

Team Salomon Snowboard NL - ISNB:101

Een aantal maanden geleden mochten wij Salomon Snowboards (en ook een beetje de skies) toevoegen als sponsor van de iSnowboard Video Podcast. We spraken meteen af om eens met het Nederlandse Snowboard Team te gaan filmen. Afgelopen weekend waren wij in Snowworld Zoetermeer bij een van de snowboard / ski testdagen. Natuurlijk was het team aan het snowboarden in het funpark. En ondertussen vroegen wij aan Reinier van Gils welk snowboard hij dit jaar onder zijn voeten heeft.

Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music artist: A Little Rusty by Crisis -- Music via Rub A Duck
Direct Video download: ISNB:101
Meer Snowboard en Ski reviews:
Jones Mountain Twin - Snowboard Review - WZZP:06
Bataleon Boss - Snowboard Review - WZZP:05
Salomon Remix 2014 Ski Review - WZZP:04
Snowboard Review Ride Machette GT - WZZP:03
Snowboard review Flow Micron Verve - WZZP:02
Vans Encore Snowboard Boots

Bataleon Boss - Snowboard Review - WZZP:05

In een snowboard review op iboardcast mag het merk Bataleon natuurlijk nooit ontbreken. In de begin dagen van het Nederlandse Snowboarden hebben wij heel wat afdalingen gemaakt met de mastermind achter dit merk. En ook dit jaar heeft Danny er weer wat moois van gemaakt. Wij kijken samen met Patrick naar de Bataleon Boss. "Born in the USA!"

 

Music bij Beats Royalty Free - beatsroyaltyfree.com

Meer Snowboard en Ski reviews:
Salomon Remix 2014 Ski Review - WZZP:04
Snowboard Review Ride Machette GT - WZZP:03
Snowboard review Flow Micron Verve - WZZP:02
Vans Encore Snowboard Boots

Snowboard Review Ride Machette GT - WZZP:03Weet jij al welk snowboard je gaat kopen. Als filmer stel je toch iets andere eisen aan een snowboard dan een street kid. Wij willen snel vertrouwd zijn met een board zodat we ons kunnen focussen op het filmen. Het snowboard moet een goede base hebben omdat je je onderwerp wel bij moet houden. En, als we geen tas op onze rug hebben, willen we ook af een toe een jump kunnen pakken. Eigenlijk zijn onze eisen niet zo vreemd... Dit is toch wat elke normale wintersporter zoekt.

 Afgelopen weekend waren wij in Snowworld Zoetermeer en reden daar op de Ride Machette GT. Wouter van de Griend van Ride NL verteld je meer over dit board.


Meer Snowboard en Ski reviews:
Jones Mountain Twin - Snowboard Review - WZZP:06
Bataleon Boss - Snowboard Review - WZZP:05
Team Salomon Snowboard NL - ISNB:101
Salomon Remix 2014 Ski Review - WZZP:04
Snowboard review Flow Micron Verve - WZZP:02
Vans Encore Snowboard Boots

Snowboard review Flow Micron Verve - WZZP:02

Weet jij al welk snowboard je dit jaar gaat kopen. Voor kinderen is het niet altijd makkelijk. Een kinder huurboard in de wintersport gebieden is vaak van het jaar 2000.
Flow Snowboards heeft dit jaar de Micron Verve in de collectie zitten. En dit is zoals ze bij Flow zeggen een Park Slayer. En dat hebben wij gezien. Mijn kid heeft dit board aan het begin van de middag opgehaald en is de hele dag aan het shreden geweest.

Zijn oordeel: Glijd goed, stuurt goed en was gewoon heel chill! Zoals een snowboard hoort te zijn.

Matthijs Koole van Flow Snowboard verteld in deze video waarom dit board zo goed is.

Ga voor meer info over de Flow Micron Verve naar de Flow Website.Meer Snowboard en Ski reviews:
Jones Mountain Twin - Snowboard Review - WZZP:06
Bataleon Boss - Snowboard Review - WZZP:05
Team Salomon Snowboard NL - ISNB:101
Salomon Remix 2014 Ski Review - WZZP:04
Snowboard Review Ride Machette GT - WZZP:03
Vans Encore Snowboard Boots

Snowpark Snowworld Zoetermeer

Als er een plaats is waar we altijd wel met footage terug komen is het wel het Snowpark van Snowworld in Zoetermeer. Elk zomer EN winterseizoen wordt er een nieuw park gemaakt met hierin altijd een Big Jump en een goede mix van rails.
De sneeuw is altijd op en top en wij kunnen ons niet herinneren dat er een snowboarder geklaagd heeft over trage sneeuw. De lengte van het park is niet zo heel erg lang. Dus als je meer obstakels in je run wilt doen dan moet je toch met 1 van de 2 sleepliften weer meer boven. Je neemt of de big Jump of 2 rails. Als je even wilt knallen, dan ga je gewoon even naar piste 5.

In het begin van het winter seizoen zijn er verschillende test avonden waar je de nieuwste snowboards en skies kan uitproberen. Check hiervoor de event agenda van Snowworld.

Als je net zoals ons een serieuze videograaf bent dan heb je als filmer geen moeite om binnen te komen om te filmen. Snowworld is blij met elke video die on-line verschijnt. Wij vinden dit een super instelling van de marketing mensen van Snowworld.
Video Podcast vanuit Snowworld Zoetermeer:

Burton Snowboards presents Jibfest 2013 - ISNB:96

Splash for Snowboard Cash - ISNB:95
Steasy Freeski- IFSK:02
ISNB:68 - Aston Egelmeers
Danny Larsen - ISNB:66
Rome Ballance and Balls - ISNB:64
More...

Battle of the Slopes 2013

Toen wij net waren begonnen met het maken van iSnowboard was de Battle of the Slopes een van de eerste snowboard wedstrijden op matten waar wij heen gingen om te filmen. Het was een super mooie dag en wij deden een interview met Mac van Ommen. Daarna zijn wij nog vaak naar de Wolfskamer terug gegaan.

Daarom vinden wij het super gaaf om te zien dat er een nieuwe Batlle of the Slopes gepland staat en wat wij nog mooier vinden is dat wij media partner zijn. De eerste wedstrijd is op 15 december en dan staan wij met onze tent onder aan het nieuwe funpark (waar Marc de laatste aanpassingen aan het maken is) video te maken die we meteen gaan posten.

Ga voor meer informatie naar de Battle of the Slopes Facebook pagina.

Battle of the Slopes 2013-2014Meer Battle of the Slopes - Skipiste de Wolfskamer:

FOGS Challenge 2013 - WZZP:01

Elk jaar organiseren ze op de Schans in Uden de FOGS Challenge. Een freestyle, boarder cross en high olie wedstrijd. De dag ervoor was het laat op de We Are Orange Juice Jam dus dit jaar waren we alleen even bij de freestyle wedstrijd. Het zicht was niet optimaal maar de riders knalde weer lekker van de schans af.
DJI Phantom Footage door Q Videos - http://qvideos.nl/

Video podcast: Johnny Dertien -- plus.google.com/+JohnnyDertien
Original music: Beats Royalty Free --  http://beatsroyaltyfree.com


Vans Encore Snowboard Boots

Het is voor ons belangrijk dat als wij in de sneeuw aan het filmen zijn, we goede schoenen aan onze voeten hebben. We moeten veel grip hebben en er goed op kunnen lopen (...) Het zou ook nog makkelijk zijn als ze snel open en dicht kunnen. En als we dan ook nog eens op ons board staan moeten ze zeker lekker boarden. Maar ze moeten vooral lekker zitten!

Wij waren blij verrast toen er op onze redactie een paar Vans Encore Snowboard Boots maat 13 binnen kwamen. Zwart met zo’n mooie klassieke witte Vans streep. Wat meteen aan de schoen opvalt is het Vans BOA Coiler Closure System. Als je nog nooit schoen hebt gehad met het BOA systeem is het wel wat vreemd om een dun kabeltje te zien in plaats van een veter.

De schoen trek je makkelijk aan. De TriFit X Thermal Line voelt, aan mijn voet, meteen goed aan. En met het Internal Web Harness zet je je enkel goed vast in de schoen. Met het BOA systeem sluit je de schoen, en maak je hem snel weer open. De zool ziet er grippy uit en wat belangrijk is bij een maat 13… De voet afdruk lijkt niet zo groot.

Al met al een mooie, goed zittende schoen met een klassieke Vans uitstraling. Misschien dat we er zelf een iets beter voetbed in gaan doen. Hoe die functioneert in de sneeuw… Dat gaan we zaterdag uit proberen.Chris Vos naar Sochi 2014

Vandaag kregen wij het bericht binnen dat het NOC/NSF heeft bevestigd dat Chris Vos naar de paralympische spelen van 2014 in Sochi gaat. Wij volgen Chris nu al een aantal jaar en het is goed om te zien dat het hem gelukt is om aan de spelen deel te nemen.

Misschien moeten wij van iboardcast maar eens kijken of hij daar wat video footage voor ons kan schieten.

Check Chris zijn website voor zijn verhaal.


Protest Snowboarding presents Rock A Rail 2013 - ISNB:99


Wat een mooie start van het wintersport seizoen. Een bult sneeuw in het centrum van Den Haag, de beste snowboarders uit Europa en een uitdagende rail set up gemaakt door GV constructions. De Blanko foundation had er weer alles aan gedaan en de Grote Markt was tot z'n nok toe gevuld. Wie wint dit jaar de railbattle.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music artist: Destroyer by F.I.69 - Suga8 -- Music available on Rub A Duck
Direct download: ISNB:99

Check out this episode!

Meer Rock a Rail:

Analog Snowboarding presents Go Huck Yourself - ISNB:98


Het wintersport seizoen staat weer voor de deur. Tijd voor een snowboard wedstrijd in de Nederlandse sneeuw. De crew van Snowplanet had voor de Analog Go Huck Yourself en hele vette hip jump gebouwd waar de ski en snowboard locals helemaal op los konden gaan. Iedereen mocht mee doen en vette tricks werden beloond met mooie prijzen.
Nu maar hopen dat Johnny 13 dit jaar wel op tijd komt binnen lopen.
Direct video download: ISNB:98
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Original music: Beats Royalty Free -- beatsroyaltyfree.com

Check out this episode!

Opening Snowboard en Ski Funpark Skibaan Wolfskamer - ISNB:97


Al jaren had Jos de Groot van Skiclub de Wolfskamer het er al over. Een permanent funpark op een nieuw te bouwen borstelbaan. Dit winter seizoen is het eindelijk zo ver. Een verse piste met een aantal obstakels is nu een vast onderdeel van de skibaan in Huizen. Afgelopen zondag werd de baan geopend en gepresenteerd aan de gebruikers.

Ben jij al klaar voor het nieuwe winter seizoen?

Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien

Original music: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com

Direct download: ISNB79 


Check out this episode!

Burton Snowboards presents Jibfest 2013 - ISNB:96
Het was alweer 2 jaar geleden dat er een Jibfest was in Snowworld Zoetermeer. Tijd voor een nieuwe versie vond Luc Bütcker. Met hulp van zijn sponsor Burton Snowboards lukte het om een mooi budget rond te krijgen en na 3 weken bouwen lag er een nieuw boardpark in Snowworld. Vette rail van Gerben er bij. Dit moest wel een mooie wedstrijd worden.

Volgende week: Armada Jibfest!

Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music artist: VibeMent -- Music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Splash for Snowboard Cash - ISNB:95


Zo aan het eind van het seizoen (nog 3 wedstrijden te gaan…) was het wel eens tijd voor een wat minder serieuze wedstrijd. Snowworld Zoetermeer had aan het einde van Piste 3 een 27 meter lange waterbak gemaakt. Wie daar het vetste doorheen kon crossen verdiende (ijs) pegels. Splash for Cash dus. En er werd behoorlijk gesplashed. Het lukt Johnny 13 zelfs niet om droog te blijven.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Louis Lingg and the Bombs - Available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

BNLX Snowboard en Freeski Champs - ISNB:94


Wij zijn gek op snowboard en free ski wedstrijden en toen wij een aantal maanden geleden op het hoofdkantoor van de Nederlandse Ski Vereniging waren vertelden ze ons al dat er naast het Snowfest een aantal indoor wedstrijden op de planning stonden. Onder andere een Snowboard Benelux Cup Slope Style / Big Air in Snowworld Landgraaf. Op 19-20 mei was het zo ver. Snowworld had een nieuwe lading sneeuw gemaakt en en hele dikke jump geshaped. De rails zijn gemaakt door Gerben Verweij en Erik Daalder was ook nu weer de MC. Dit moest wel een killer event worden.
Alle uitslagen zijn te vinden op op www.snowboard.nl
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com

Check out this episode!

Big Air Bag - IBCT:274


Je ziet ze door heel Europa liggen: Big Air Bags. Grote luchtkussens waarop je nieuwe tricks kan oefenen. Skipiste de Wolfskamer huurt er aan het eind van het snowboard seizoen één. Wij namen eens een kijkje en vroegen wij aan Marcel Kraan, de bedenker van dit speeltje, hoe hij op het idee gekomen is om een springkussen voor action sports te gaan gebruiken.
Intro door Emile Bouwman van BMX Amsterdam die op hetzelfde moment ook een Big Air Bag gebruikten voor de Corssdorp Jam.

Check out this episode!

Platsic Fantasic Snowboard en Ski event - ISNB:92


Na al het snowboard geweld in de bergen tijdens het Snowfest 2013 is het weer tijd om gewoon weer te knallen op de plastic matten. Maar door de gevoels temperatuur van -10 leek het wel alsof we nog in Laax stonden in plaats van Skipiste Nieuwegein. Toch waren er een groot aantal skiërs en snowboarders naar de Platsic Fantasic gekomen om het kijken wie de beste tricks kon laten zien.

Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com

Check out this episode!

Zero Gravity Skate, wake, MTB en BMX Expo - IWKB:35


Skateboarden, wakeboarden, BMX, Mountain Bike, Trail bike en nog veel meer in de TT-hall in Assen. Het Zero Gravity Expo event was een multi action sports event. En misschien nu al het event van 2013. En waterbak van meer dan 100 meter, een dirt jump gemaakt door de mensen van pedal-park.nl en een uitdagend Trail parcour dit moest wel een spektakel worden (volgend jaar komt het skateboarden ook wel goed ;-) ). Dit is zo'n event waar je geweest moet zijn.
Muziek van O.Crow - 8 Bit Robot -- via Rub A Duc van het album Bass in ya Face.
Video Podcast by Johnny Dertien @johnnydertien

Check out this episode!

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 5 - ISNB:91Er stond nog 1 onderdeel op het programma: Slope Style. Om 10 uur stonden de beste  snowboarders en freeskiers uit Nederland klaar om 3 reusachtige jumps en 3 killer rails te slopen. Wie zal er de vetste tricks maken en wie mag zich straks Nederlands Kampioen Slope Style noemen.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Here we Go by Haenchat -- Music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Meer Snowfest 2013:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 4 - ISNB:90
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 3 - ISNB:89
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 2 - ISNB:88
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 1 - INSB:87

Meer Snowfest 2012:
Download nu de hele Snowfest 2012 video!

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 4 - ISNB:90


Vandaag was het de dag van de Half Pipe. En zo mooi als de pipe er bij lag dat hebben we een aantal jaar niet meer gezien. Helaas waren er een aantal top snowboarders en freeskiers door beleusers uitgevallen. Maar Dimi de Jong met zijn snowboard, en Mees van Lierop met zijn skies, zorgden met z'n tweeën voor genoeg vuurwerk. 2 Terechte Nederlands Kampioenen.
Na de prijsuitreiking keek Johnny 13 samen met Mees terug naar zijn run.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com

Check out this episode!

Meer Snowfest 2013:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 3 - ISNB:89
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 2 - ISNB:88
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 1 - INSB:87

Meer Snowfest 2012:
Download nu de hele Snowfest 2012 video!

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 3 - ISNB:89


Vandaag stonden er 2 wedstrijden op het programma. Big Air en Boarder Cross. Er stond nog steeds een stevige wind en ook het zicht was niet optimaal. Toch gingen de snowboarders en Freeskiers helemaal los op de schans en zagen we hoge en verre jumps. De finale was heel spannend en de nummers 1, 2 en 3 lagen heel dicht bij elkaar.
Na de prijs uitreiking had Johnny 13 een kort interview met Dimi de Jong. Nederlands Kampioen Big Air.
Gelukkig waren we ook nog net op tijd voor de finale van de boarder cross zodat wij die nog snel even vast konden leggen. Rob, je hele team staat op het podium!
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: ODOMPONSONO -- Music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Meer Snowfest 2013:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 2 - ISNB:88
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 1 - INSB:87

Meer Snowfest 2012:
Download nu de hele Snowfest 2012 video!

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 2 - ISNB:88


Op dag twee stond de slope style op de planning. Maar door de harde wind leek het meer storm style. Voor de organisatie de moeilijke keus de wedstrijd te verplaatsen naar vrijdag. Voor ons zat er niets anders op om gewoon weer naar beneden te rijden. Maar dan samen met Joni, Lucas, Stijn en Dani. Rookies die klaar staan om het stokje over te nemen.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Perfect Choice by LeCoq-- Music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Meer Snowfest 2013:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 1 - INSB:87

Meer Snowfest 2012:
Download nu de hele Snowfest 2012 video!

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013 dag 1 - INSB:87


Door het kleine aantal deelnemers aan de parallel slalom werd er besloten om er een gewone slalom van te maken. Gewoon bovenaan starten en zo snel mogelijk door die poorten heen knallen. En dat ging niet altijd goed. Hier en daar werd er wel eens een poortje meegenomen. Uiteindelijk kwam er toch een winnaar uit de bus.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: You a Freak by Hasenchat -- Music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2013

Maandag begint in Laax het Snowfest 2013. Net als vorig jaar gaat iSnowboard hier heen om een dagelijks verslag te maken. Kijk jij ook mee? Facebook - YouTube - Google+

Beanies zijn klaar!

marijnbeanie.JPG

Met deze beanie houd je niet alleen je hoofd warm, maar help je ook nog eens mee met het maken van iboardcast. Voor 6,50 euro staat hij al op je hoofd. Betalen doe je gewoon met PayPal. Heb je geen PayPal stuur ons dan gewoon even een mailtje.

pixel

2013 Wintersport Product Review ISPO 2013 - deel 2De ISPO is zo groot dat je wel 3 dagen nodig hebt om alles te bekijken. Laat staan als je alles wilt filmen. In deel 2 komen de volgende merken voorbij: Dragon Eyewear, Rhythm Clothing, 32 Snowboard Boots, Line Skis, Full Tilt Skischoenen en Salomon Snowboards. De de Volcom Hauling Assets mini-ramp wedstrijd staat later deze week on-line….

Hey Jeroen WZZP?

Video Podcast by @johnnydertien
http://www.facebook.com/iboardcastcom

Check out this episode!

2013 Wintersport Product Review ISPO:2013 - deel 1


Als jij nu al wil weten wat er aan snowboards en kleding volgend seizoen in de winkels komt te staan of te hangen, dan is er 1 plek waar jij naartoe moet gaan: de ISPO in München. 5 Hallen staan vol met de nieuwste kleding, snowboards, longboards, skies, schoenen….. Alles wat je maar voor een goede wintersport vakantie denkt nodig te hebben.
En omdat jij misschien niet de tijd had om naar München toe te gaan, is Johnny 13 met zijn camera een aantal stands langs gegaan. Kijk mee bij Vans, Nitro Snowboards, Analog Cloting, K2 skis, Rome Snowboards en de Spacejunk Art Show.

Video Podcast by @johnnydertien
Kijk op de website of wordt een fan op Facebook

Check out this episode!

Snowboarden op EUROSPORT - ISNB:86


Als je net als heel veel andere snowboarders - skateboarders - BMXers de grote action sport wedstrijden vanuit de gehele wereld kijkt op Eurosport 2, dan vraag jij je misschien wel eens af hoe dat werkt. Het commentaar is in het Nederlands en de wedstrijden in het Engels.  Staan die presentatoren nu zelf ook op zo een wedstrijd?
Wij mochten eens een kijkje nemen in de  Eurosport Benelux studio. Daar zat Thomas van Bemmelen (@Bemevents) al klaar voor de finale van de Parallel GS  van de FIS snowboard world championships 2013 van uit Stoneham Canada.

Check out this episode!
Beats gedownload van Beats Royalty Free. Download your royalty free beats @beatsroyaltyfree.com

Iboardcast recap 2012 - Skateboard, Snowboard, Ski, Wakeboard en BMXVoor als je hem nog gezien hebt: de recap van alle video's van 2012. Nu zonder de kerst muziek en nieuwjaarswensen.
Music from http://beatsroyaltyfree.com

iboardcast Jaaroverzicht 2012 - IXMAS:2012Aan het eind van het jaar kijken wij altijd even terug naar de coole dingen die wij gefilmt hebben. En dat was ook dit jaar weer heel wat. Meer dan 45 video's heeft Johnny 13 gefilmt, ge-edit en gepubliceerd. En daar waren dit jaar ook een aantal nieuwe onderwerpen bij: Freeski, mountainbike, BMX en kiteboarden.
Volgend jaar gaan wij gewoon weer verder met het maken van video's. Maar voor nu wens ik jullie fijne kerstdagen een een goed begin van 2013. 
Alle muziek komt van de Tribe of Noise! Alle muziek uit iXmas 2012 is gevonden en gedownload op de Tribe of Noise - I Love you Christmas Day by Kev Tudge - Khristmas Kool by J Keys - Jinglebells by Mr Jinglegram

Check out this episode!

Andere Jaaroverzichten:
iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011
iboardcast Jaaroverzicht 2010 - IXMAS:2010 
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009

Steasy Freeski- IFSK:02


Wil jij beter leren skiën. En dan vooral freeskiën?De Steasy crew doet er alles aan om deze vorm van skiën in Nederland goed op de kaart te zetten. Met ski lessen in Snowworld Zoetermeer trainen zij jonge kids om snel op top niveau mee te kunnen draaien. Deze jonge skiërs hoeven hierdoor niet dezelfde fouten te maken zoals de pioniers hebben ooit gedaan. Er wordt veel aandacht besteed aan sneeuw veiligheid en ook de warming up ontbreekt niet. En met een kleine aanwijzing hier en daar worden er al snel goede tricks neergezet.

Muziek van Wetdog - Meanwhile - van de CD Snow Dance 003 presented by skiinfo.com

Video Podcast by @johnnydertien
http://www.facebook.com/iboardcastcom

Check out this episode!

Snowboard en Ski Chicky Clinics 2012 - ISNB:85Sanne de Jong is met haar Chicky Clinics hard aan het werk om vrouwen te laten ervaren hoe leuk freestyle skieen of snowboarden (maar ook wake- en skateboarden) wel niet is. Tijdens de snowboard en skilessen wordt in kleine stapjes uitgelegd hoe je bepaalde tricks moet doen. En anders als bij andere lessen wordt alles door vrouwelijke skileraren gedaan. Het enigste wat de mannen mogen doen is het klaar zetten van de huur ski's en snowboards (en filmen natuurlijk)

Beats gevonden op Beats Royalty Free.  http://beatsroyaltyfree.com
Video Podcast by @johnnydertien voor www.iboardcast.com.

Check out this episode!

 Meer Chicky Clinics:
Chicky Clinics | FOGS Challence - ISNB69
Chicky Clinics Snowboard - ISNB:39
Chicky Clinics wakeboard - IWKB:12

Hoogste Wintertijd 2012 - ISNB:84


Stel je mist een been, zou jij dan het gevoel van snowboarden of skien willen missen. Ik ook niet. Daarom is het goed dat er organisaties zijn zoals de Mentelity Foundation, Cruyff Foundation en de Nederlandse Ski Vereniging die samen proberen zoveel mogelijk kinderen, met en zonder beperking, de sneeuw in te krijgen en hulp te bieden waar nodig. Deze foundations kunnen niet zonder geld. En wat is nu een mooier moment om een snowboard en ski marathon te organiseren om geld op te halen…. Juist de start van de winter. Hoogste Wintertijd.

Beats by beatsroyaltyfree.com


Check out this episode!

Pieperfest 2012 - ISNB:83


Er is één ding vorige jaar duidelijk geworden: Als je gaat freeriden bestaat er een kans dat je in een lawine terecht gaat komen. En elke snowboarder of skier gaat zo nu en dan van de piste af en komt dan vroeg of laat in een situatie waarvan je denkt…. Als dat maar goed gaat. En daarom organiseert het Snow Savety Center freeride cursussen door heel Nederland. En als je deze cursus hebt gedaan dan is het zaak om de lawine / berg kennis op pijl te houden.

Elk jaar begint ons wintersport seizoen met een goede voorbereiding op het Pieperfest. Hoe zit dat met het lawine bericht, hoe werkt zo een lawine pieper, hoe reanimeer je iemand in de sneeuw. En op het strand is er de mogelijkheid je lawinepieper skills te verbeteren. Pas dan ben je weer klaar voor de winter.

Meer info op: http://www.snowsafety.nl - http://www.bergredding.nl

Music by: Beats Royalty Free -- http://beatsroyaltyfree.com


Met support van: Vans - Burnside - Red Bull - Pieps -  K2 Snowboarding


Check out this episode!

Dutch SBX Team - ISNB:82


De eerste ISNB van het seizoen 2012-2013 komt vreemd genoeg niet vanuit de sneeuw maar vanuit mijn locale skatepark. In het skA8park in Koog aan de Zaan was het Dutch SBX Team bij elkaar gekomen om eerst hun nieuwe team bus in ontvangst te nemen en om daarna te trainen in het skatepark. Boardercross en skateboarden liggen niet zover uit elkaar. De bewegingen zijn hetzelfde. Dus je hoeft niet altijd in de sneeuw te zitten om te trainen. En dat komt goed uit als je op school zit en je doel is de Olympische Winter Spelen van Sochi.

Music by: Beats Royalty Free -- http://beatsroyaltyfree.com


Met support van: Vans - Burnside - Red Bull- Concrete Surfer Skateboards - K2 Snowboarding


Check out this episode!

Vans Benelux Skateboard Tour - ISKB:143


Elk jaar gaan de skateboarders van het Vans Benelux team op skateboard tour. Dit jaar ging de reis naar de Belgische kust. In de omgeving van Oostende zijn meer dan genoeg streetspots te vinden. Helaas kon ons camerateam er niet de hele tour bij zijn. Maar in de 24 uur die wij mee tourden, skate het team zo goed dat zelfs de omstanders stonden te klappen.

…. er is nog meer footage! Houd www.vans.nl - http://www.trueskateboardmagazine.com en www.iboardcast.com de komende weken in de gaten.

Muziek van A-Mes gevonden op http://www.tribeofnoise.com/A-Mess


Check out this episode!

FSO & WAOJ BMX Jam 2012 - iBMX:03


Met meer dan 150 BMX-ers door Amsterdam knallen. Stoppen op de beste street spots en daar dan een sessie met je vrienden. Rookies en de Nederlandse old skool heros reden mee in deze lange rij fietsen. Auto's moesten wel stoppen en zelfs de oud burgemeester van de stad bleef staan kijken bij een sessie.
Muziek van Daddy Yankee. Gevonden op the Tribe of Noise Download or upload your own song @ www.tribeofnoise.com
Sponsors van deze video: Red Bull - Vans - Burnside

Check out this episode!

ISNB:81 - Plastic FantasticWe hadden al een tijdje niet gehoord van Skipiste Nieuwegein. Maar gelukkig had de Steasy crew toch weer tijd gevonden om een railbattle te organiseren. 13 Verschillende obstakels, 2 pistes, de beste riders uit de koelkasten en mooi zonnetje er bij. Plastic Fantastic!

Music by: Beats Royalty Free. Download your own betas at http://beatsroyaltyfree.com
Abonneer je op de iSnowboard Video Podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:81 File size: 40 Mb (right click - save as)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | K2 Snowboards | Red Bull

ISNB:80 - Singles vs Doubles


Eigenlijk waren wij klaar met de winter en klaar voor een zomer met veel skateboarden en wakeboarden. Komt er een mailtje van Martijn Holling van Snowplanet. Of we zin hebben in een wedstrijd tussen snowboarders en freeskiers. iSnowboard vs iFreeski eigelijk. Nou, daar konden wij GEEN nee tegen zeggen.

Muziek van Beats Royalty Free . Download je eigen beats at
http://beatsroyaltyfree.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:79 File size: 46 Mb
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | K2 Snowboards | Red Bull

Download nu de hele Snowfest 2012 video!

Download de complete 360x640 iSnowfest 2012 video (181 Mb)

Snowfest NK Snowboard en Ski 2012 - Dag 5 - ISNB:79

Op de laatste dag van het Snowfest stond de boader X op het programma. 4 Snowboarders die gelijk starten en dan door een parcours heen crossen. De eerste die over de finish komt die wint. Dat moest wel een spektakel worden. Wie gaat er winnen?

Aan de andere kant van de berg waren de freeskiers bezig met het NK Big Air. De schans was opnieuw geprepareerd zodat de riders hun airs konden laten zien aan de jury.

Muziek van Convoi Exceptional, www.convoiexceptional.nl die de hele week regelmatig stond op te treden en van Beats Royalty Free www.beatsroyaltyfree.com

Abonneer je op de iSnowboard Video Podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:79 File size: 60 Mb
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | K2 Snowboards | Subaru | Red Bull

Meer Snowfest 2012:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 - Dag 4 - ISNB78
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 - Dag 3 - ISNB77
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 Dag 2 - ISNB76
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 - Dag 1 - ISNB:75

Snowfest 2011:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 5 - ISNB59
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 4 - ISNB58
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 3- ISNB57
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 2 - ISNB56
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 1 - ISNB55

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 - Dag 4 - ISNB78Op de dag van de Big Air zitten we met een groot probleem: mist. De ene wolk is nog niet voorbij, komt de volgende weer binnen donderen. En die mist laat een hoop vocht achter en daar wordt die sneeuw niet beter van. Wat is het plan?

Music by: Odoghan -- Music available on tribeofnoise.com

Meer Snowfest 2012:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 - Dag 3 - ISNB77
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 Dag 2 - ISNB76
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 - Dag 1 - ISNB:75

Snowfest 2011:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 5 - ISNB59
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 4 - ISNB58
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 3- ISNB57
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 2 - ISNB56
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 1 - ISNB55

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 - Dag 3 - ISNB77


Op dag 3 van het Snowfest 2012 stond de reuze slalom op het programma. Maar om nu voor de 2e dag een slalom video te maken… Shot van start, shot in het midden, shot van de finish en Rob die dan weer wint (helaas Rob, weer derde)…. Dáár hadden wij geen zin in. In plaats daarvan zijn we met de Flatland crew op stap gegaan. Welkom bij iFreeski 01.

Music link: Beats Royalty Free -- www.beatsroyaltyfree.com

Meer Snowfest 2012:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 Dag 2 - ISNB76
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 - Dag 1 - ISNB:75

Snowfest 2011:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 5 - ISNB59
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 4 - ISNB58
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 3- ISNB57
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 2 - ISNB56
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 1 - ISNB55

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 Dag 2 - ISNB76


Op dag 2 van het Snowfest stond de parralelslalom op het programma. Wij hebben al wat slalom wedstrijden gefilmd en we waren er van overtuigd dat Rob Geerlings deze wedstrijd op zijn sloffen ging winnen. Dus snel wat shots van start en finish, interviewtje… klaar. Dat liep toch anders.

Music link: Beats Royalty Free -- www.beatsroyaltyfree.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:74 File size: 33 Mb

Meer Snowfest 2012:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 - Dag 1 - ISNB:75

Snowfest 2011:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 5 - ISNB59
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 4 - ISNB58
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 3- ISNB57
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 2 - ISNB56
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 1 - ISNB55

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2012 - Dag 1 - ISNB75

Op eerste dag van het Snowfest stond slope style op de agenda. Bij het parcours van de Burton European Open stonden meer dan 60 snowboarders en 30 skiers klaar om de strijd aan te gaan. Optimale sneeuw condities en een strak blauwe hemel... Dit moest wel een mooie dag worden.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:74 File size: 33 Mb


Meer Snowfest 2011:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 5 - ISNB59
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 4 - ISNB58
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 3- ISNB57
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 2 - ISNB56
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 1 - ISNB55

ISKB:135 - Vans Wängle Tängle 2012


De Vans Wängle Tängle is een snow, skate, kunst en muziek event wat ooit begon als sessie met een stel vrienden. Deze sessie is uitgegroeid tot een mega event waarbij teamspirit het aller belangrijkst is. Meedoen kan alleen als team en als team wordt je ook beoordeeld. De snowboarders gingen helemaal los in het Vans Penken Park, de skateboarders konden zich uitleven in een grote mini ramp.

Music links: Not Perfect -- Original artist: Odoghan -- Music available on tribeofnoise.com
City -- Original artist: the Divine Shakes -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:135 File size: 66 Mb
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | K2 Snowboards | Subaru | Red Bull

ISNB:74 - Battle of the Slopes 2012


Battle of the Slopes is voor ons toch één van de klassiekers van Nederland. Niet alleen bestaat de wedstrijd al wat langer ook de baan bestaat al langer. En met name de "sneeuw" is klassiek….. Plastic matten! Maar dat weerhoud het team uit Huizen er niet van om een super gezellige wedstrijd te organiseren. Ook al valt die uiteindelijk samen met het NK snowboarden in Landgraaf.

Muziek van Beat Royalty Free. Download jou video beats op beatsroyaltyfree.com.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:74 File size: 36 Mb
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | K2 Snowboards | Subaru | Red Bull

Meer Battle of the Slopes - Skipiste de Wolfskamer:

ISNB:73 - Jesse Augustinus

Jesse Augustinus is 1 van de up and coming kids die heel Europa rondreist om aan zoveel mogelijk wedstrijden mee te doen. Op de ISPO liepen wij hem op de Forum stand tegen het lijf. Mooi moment om na te praten over de Rail Battle en eens te kijken naar de boards van 2012-2013.

Wil jij, net als Jesse, gesponsord worden door Forum? Doe dan mee met de Forum Famous video wedstrijd. www.forumfamous.com - Join the Team!

Muziek van Ariel-X -- CtrlAltDelete -- Music available on tribeofnoise.com

ISNB:72 - the Art of Flight

De snowboard film voor seizoen 2011-2012 is toch wel the Art of Flight (download in iTunes) Begin november was de Nederlandse premiere van de film. Ergens in Amsterdam op een groot scherm. De film maakte alle verwachtingen waar. Achteraf hadden wij een interview met Travis Rice, de man achter de film. Waarom maak je zo een film?

Net als Travis drie dagen poeder knallen? Op een nieuw K2 Snowboard? En... naar de sneeuw rijden in de nieuwe Subaru XV? Wordt nu fan van de K2 Snowboarding NL facebook page (of facebook.com/K2skisnl) en maak kans op een K2 Powderchase.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:72 File size: 54 Mb

iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011Met de kalkoen in de oven en de kerst brunch achter de kiezen, is het tijd voor de laatste iboardcast video podcast van dit jaar. Wij hebben meer dan 56 video gedraaid dit jaar. Elke week kon je kijken naar een skateboard, snowboard, ski, wakeboard of en BMX event, rider of merk. En wij kunnen wel zeggen dat we de hele wereld zijn afgereisd om jouw deze beelden te kunnen laten zien.
Aan het eind van het jaar een overzicht van (bijna) alle video's en natuurlijk de beste kerst en nieuwjaars wensen. Dit jaar toegewenst door verschillende snowboard en ski merken.

Alle sponsors, kijkers, event organisatoren, riders, skate- en snowboard parken, foto- en videografen, websites... en zeker mijn familie… bedankt voor dit top jaar!

Johnny 13

Music links:
Jingle Bells -- Original artist: SantaZZelpers -- Music available on www.tribeofnoise.com
Rumple Minze -- Original artist: Wyldlife -- Music available on www.mevio.com
Christmastime -- Original artist: Minze -- Music available on www.mevio.com
Feliz Navidad -- Original artist: J.E.L.L.I. -- Music available on www.mevio.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IXMAS:2011 File size: 90 Mb

ISNB:70 - Gnu Snowboards

Een aantal weken geleden kregen wij een mailtje of wij misschien iets wilden doen met Gnu Snowboards. Dat wilden wij wel mits Boas van Olden wat zou vertellen over zijn snowboard keuze van dit seizoen. Zo stonden wij in Snowworld met zijn nieuwe Gnu Parc Pickle. Een a-symetrisch (dat wist ik niet), easy riding, park / freestyle snowboard. Nadat wij er even een rondje op gereden hadden vertelde Boas het één en ander over dit snowboard.

THX Gnu Snowboards NL voor deze video!

Original music artist: NAM -- Music available on tribeofnoise.com
BAckground Music artist: DJ Steffen Coonan

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:70 File size: 51 Mb

ISNB:69 - Chicky Clinics | FOGS Challence


De Chicky Clinics van Sanne de Jong is al lang niet alleen maar snowboarden voor vrouwen. Alle boardsporten komen nu aan bod. Voor ons weer eens tijd om langs te gaan. Gaan we meteen even naar de Vans snowboard schoenen kijken.
Op dezelfde dag vond de FOGS Challence plaats op skibaan de Schans in Uden. Door de dikke mist was het zicht slecht maar dat gaf wel een beetje dat berg gevoel. Wij waren net op tijd voor de finale van de boardercross en de high ollie contest.

Muziek van DJ Steffen Coonan Music available on www.djsteffencoonan.com en Fogdan -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:69 File size: 64 Mb

Meer Chicky Clinics:
Chicky Clinics Snowboard - ISNB:39
Chicky Clinics wakeboard - IWKB:12

ISNB:68 - Aston EgelmeersHey Johnny… kunnen wij niet eens een snowboard video maken. Aston, natuurlijk kan dat! Laten we dat dan tijdens de Burton Big Air doen in Zoetermeer… Helaas ging de wedstrijd niet door en was de kwaliteit van het park matig. Toch even de camera uit de tas gepakt en wat shots gemaakt. Aston, wat zijn jouw wintersport plannen?

Korte uitzending vandaag maar ISNB:69 - Chicky Clinics / FOGS staat later deze week online.

Song: Face -- Original music artist: Geigermeister -- Music available on tribeofnoise.com
Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:68 File size: 34 Mb

ISNB:66- Danny LarsenAls je in Olso woont dan weet je wat de winter is. -20 En een meter sneeuw. De laatste plaats waar je heen gaat om te snowboarden is dan Nederland. Danny Larsen was op uitnodiging van K2 Nederland naar Nederland gekomen om te komen snowboarden. En terwijl zijn vrienden in Hintertux bij een top park stonden maar niet konden boarden, kon Danny de ene na de andere run maken. Het Snowpark van Snowworld Zoetermeer: en indoor skateboardpark voor snowboarders.

Hey Danny... Laat eens wat nieuwe snowboards zien!

Music titel: Ride Hard Die Free -- Original artist: Slippery When Wet -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:66 File size: 56 Mb

ISNB:65- Pieperfest 2011Is iedereen alweer klaar voor het nieuwe wintersport seizoen? Snowboard, skis en de winterjassen alweer uit de mottenballen? Maar doet die lawine pieper het nog? Een goede voorbereiding kan je leven redden in de bergen. Daarom organiseert het Snow Safety Center het Pieperfest. Even de kennis weer ophalen en vooral oefenen met de piepers.
Wat doe je dan met die kennis… Nu dan ga je gewoon eens mee op Powderchase

Op een mooie winter met heel veel sneeuw.

Original music artist: DJ Steffen Coonan-- Music available on www.djsteffencoonan.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:65 File size: 56 Mb

Ride Indoor Madness - ISNB:64Voor ons gevoel moet de zomer nog beginnen. Ook de wakeboard events zijn nog lang niet afgelopen. Toch is het snowboard seizoen met de Ride Indoor Madness voor ons van start gegaan. Samen met Joris stonden wij in Snowplanet heel even bij te praten. Joris, wat zijn jou plannen deze winter?

Music: Do Ya Thang - - Original artist: WEFRESH2DEF -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:64 File size: 56 Mb

Skull Candy Railbattle | ISNB:63 |De wedstrijd van het jaar vinden wij toch wel de Skull Candy Railbattle. Gerben had ook dit jaar goed zijn best gedaan en een killer setup neergezet. Helaas zat overdag het weer niet mee. Dus dit jaar geen zon, sneeuw en vette rails maar regen, zand en diepe plassen. Maar het maakte niet uit. Tijdens de finale was het droog en gingen de ridrs helemaal los.

Muziek van The Channeling gevonden in onze mailbox.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:61 File size: 56 Mb

ISNB:62 | Rome Ballance and BallsDe eerste ronde van de Rome Ballance and Balls is heel simpel. De snowboarder die 3 rail tricks niet land gaan niet door naar de volgende ronde. Bas Mons heeft een wedstrijd format bedacht waarbij skils net zo belangrijk was als strategie. In drie ronden werd er gekeken we de beste allround rail riders van Nederland was. Switch, normal, fakie, nose of tail… het kon alle kant op gaan.

Muziek van Daznez en the Jukes gevonden op musicalley.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:61 File size: 56 Mb

ISNB:61 | Salomon Back Yard Bang


Aan het eind van het seizoen is het toch wel mooi als je alvast wat TTR punten kan pakken. De Salomon Back Yard Bang in de Uithof is een Nederlands TTR event waar alle toppers aanwezig zijn. Grote winnaar was Dimi de Jong. Op het NK Snowboarden kregen wij hem niet voor de camera... Nu hadden we meer geluk. Is dit de cherry on the top?

Music Link: Blee -- Music available on musicalley.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:61 File size: 55 Mb

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 5 - ISNB59Op de laatste dag van het Snowfest stond de Big Air op het programma. Grote vraag was natuurlijk hoe de kicker het zou houden in deze temperaturen. Gelukkig stond er een grote groep skiërs klaar om de landing perfect te prepareren. Iedereen kon alles uit de kast trekken om de titel Nederlands Kampioen op zijn naam te zetten. De jury had het heel moeilijk.

Original music artist: JSB -- Music available on tribeofnoise.com

Meer Snowfest 2011:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 4 - ISNB58
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 3- ISNB57
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 2 - ISNB56
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 1 - ISNB55

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 4 - ISNB58Donderdagochtend aardig wat deelnemers met een kater aan de start van de reuzenslalom. Vandaag konden we niet om de palenbeukers heen, Johnny 13 zet ze in de spotlights. De condities waren alles behalve optimaal maar.. er werd toch nog hard gereden.
Rob Gerlings pakte het goud bij de heren, Lotte Kunkeler ontving het ere metaal bij de dames. Nicolien Sauerbreij hing de medailles om.

Original music artist: Gate - Crashers -- Music available on tribeofnoise.com Distributed by Tubemogul.

Meer Snowfest 2011:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 3- ISNB57
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 2 - ISNB56
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 1 - ISNB55

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 3 - ISNB57


Vandaag stond de half-pipe wedstrijd op het programma. Het warme weer van de afgelopen dagen had er voor gezorgd dat de conditie van de pipe matig was.
Alle grote namen waren aanwezig. Er stond zelf een deelnemer van de Veterans Division (2012?) aan de start. Iedereen ging voor het goud.

Original music artist: DaPoint -- Music available on tribeofnoise.com

Meer Snowfest 2011:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 2 - ISNB56
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 1 - ISNB55

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 2 - ISNB56Dag 2 was een mooie dag. Af en toe een wolkje maar vooral blue bird. Perfect voor een Slopestyle wedstrijd (natuurlijk ook voor een slalom wedstrijd maar goed die paaltjes) Dit jaar doen ook de freeskiers mee. Dat maakt het wel een stuk leuker.
Wie mag zich dit jaar Nederlands kampioen Slopestyle noemen?

Original music artist: Molo -- Music available on tribeofnoise.com

Meer Snowfest 2011:
Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 1 - ISNB55

Snowfest NK Snowboard en Freeski 2011 - Dag 1 - ISNB55Helaas was het vandaag niet zo een mooie dag. Boven in het park regende het en er stond veel wind bij de jumps. Daarom had de wedstrijdleiding besloten om de slopestyle wedstrijd naar morgen te verplaatsen.

Voor de riders die boven bleven was er een FunJam op de eerste rail. Jordy won die en samen met hem bespreken wij de dag. Wie zijn de concurrenten?

Morgen zijn we er met de slopestyle.

SNOWFEST 2011

Volg ons volgende week als we een dagelijks Snowfest verslag uitzenden vanuit Laax!

snowfest

Battle of the Slopes 2011 - ISNB54


Afgelopen zondag was het tijd voor de finale wedstrijd van de Battle of the Slopes. Twan van Mierlo had de vorige twee wedstrijden al gewonnen dus het was wel duidelijk wie er voor de overall titel zou gaan. Wij staan er elke keer weer van te kijken hoe vet de airs op het plastic zijn. Niet zo heel ver... maar hoog en hard. Kijk zelf maar....

Staan we over twee weken op het Snowfest???

Music Link:
Blee -- Music available on musicalley.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:54 File size: 75 Mb

Meer Battle of the Slopes - Skipiste de Wolfskamer:

ISNB:52 | ISPO 2011 part 1De ISPO is de grootste wintersport beurs van Europa. 2 Grote hallen vol met de nieuwste snowboards, softgoods, gadgets, schoenen (en 3 hallen met hetzelfde voor ski's) Zoals altijd willen wij wel weten wat de nieuwste trends zijn. Daarnaast is het ook een heel leuk social gebeurden. Op de eerste dag zijn wij rond gaan lopen om gewoon eens te kijken wat er allemaal gebeurt: boards - bier - muziek en strippers.

Music Link: Steffan Coonan -- Music available on musicalley.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:52-1 File size: 70 Mb

ISNB:tv 51/2 | POP THIS! - DeventerDe K2 POP THIS! tour stop bij Burnside Deventer moest wel een bijzondere stop worden. Burnside heeft ten slotte een skatepark in de achtertuin. Na de snowboard sessie was het tijd voor de skateboarders, inliners en BMX-ers om te laten zien hoe goed hun POP was.

Music: Storm -- Original artist: GFW -- Music available on tribeofnoise.com.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:51/2 | POP THIS! - Deventer File size: 33 Mb

iboardcast jaaroverzicht 2010 - iXmas 2010


Als je dit jaar nog geen enkele video podcast van ons gezien hebt, kijk dan zeker naar deze. Alle 45 video's samen gebracht tot een stik van 15 minuten. Samen met Siep en Peer (Liewma Productions en van der Honing Media) kijken wij terug op een goed jaar. Een jaar waarin we veel buiten de bekende paden gekeken hebben.

Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een goed begin van 2011!

Tot volgend jaar....

MAZZEL!

Andere Jaaroverzichten:
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009

ISNB:49 | Protest X-Rail

Zet een schans midden in het centrum van Amstelveen. Vraag Gerben om daar wat rails op te zetten. Dump heel veel sneeuw. Nodig heel veel riders uit.... Dan heb je de Protest X-Rail.
De ambiance was uniek. Het sneeuwde de hele dag. Er werd geschaatst. Kerstversiering.... ik waande me in een groot wintersport dorp. Ik vroeg aan Gerben en Kim hoe ze dit voor elkaar gekregen hadden.

Original Music artist: 1MOGEN/JAYSMOKE -- Drop Dat Azz
and Clarck C -- Revolutionism. Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:49 | Protest X-Rail File size: 70 Mb

ISNB:48 | Nitro Snowboards


Als je een nieuw boardje gaat kopen dan wil je natuurlijk wel eerst zien wat er te koop is. Het mooiste zou zijn als je er ook nog eens op kon boarden. Aan het begin van het snowboard seizoen hebben alle grote merken wel een test avond. Wij gingen eens kijken bij de test avond van Nitro Snowboards in Snowplanet. En wij spaken daar met Michiel en Kenny. Twee team riders.
In al het rocker geweld komt Nitro met Gullwing Camber. Het beste van twee constructies.... in 1 board. Dit jaar ook een poederboard the Slash. Die wil ik wel mee met de komende Powderchase.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:48 | Nitro Snowboards File size: 59 Mb

ISNB:46 | Shaped Jibfest - Burton Air Jam


Het eerste echte snowboard event van het jaar… waren eigenlijk drie events. De Burton Air Jam, Shaped Jibfest en de premiere "AT EQUILIBRIUM" Na een uurtje filmen stond ons kaartje al helemaal vol met snowboard footage en moetten we van de film maar een los item gaan draaien….

Er is vandaag weer sneeuw gevallen in de bergen. Dit wordt een mooie winter.

Muziek van JSB - Got My Swagger Back
en BlackBulls - Boomchakalaka. Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:46 | Shaped Jibfest & Burton Air Jam File File size: 45 Mb

ISNB:47 | Bataleon Snowboards


Het buzz woord van de afgelopen 2 jaar was wel ROCKER. Alle merken hebben wel 1, meer of alle boards in een rocker uitvoering. Er zijn ook merken die hun eigen pad volgen… al 10 jaar lang! Bataleon is zo een merk. En toen wij hoorden dat het hoofdkantoor van Bataleon in Amsterdam stond was ons een ding duidelijk: Tijd voor een interview!

p.s. ISNB:46 | Shaped Jibfest en Burton Benelux Air Jam staat over 2 dagen on-line.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:47 | Bataleon Snowboards File size: 64 Mb

IBRD:01 | Vans Music Night
Het skateboard en het wakeboard seizoen lopen op zijn eindje, snowboarden moet nog starten… dus hebben we tijd voor wat cultuur. Een van de leukste punk bandjes vinden wij Anti Flag. Een aantal nummers zijn al eens langs gekomen in de iskateboard vidcast. Stevige nummers met een boodschap. Afgelopen vrijdag speelden zij in de Melkweg op de Vans Music Night. Of wij wilden komen filmen. Dat wilden wij wel!

Muziek van Anti Flag: Which side are you on?

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone >> | File size: 45 MbISNB:45 | Start winter 2010 - 2011

De laatste Chill on the Hill betekend het einde van de zomer. Naast de normale sessie op de heuvel kon je op deze avond verschillende boards testen en was er een high olie contents. How big is your pop?
Als je nog op zoek bent naar een nieuw board voor aankomend seizoen is dat testen wel heel prettig. Ook wij wilden graag ons steentje bijdragen aan jouw board keuze. Wij hadden een interview gepland staan met Bataleon snowboards. Helaas kon deze niet door gaan. Die houden jullie te goed.

Ik heb zin in de winter!

Subscribe by iTunes.

Music Link:
Original artist: Racine -- Music available on musicalley.com
Original artists: Bukbukbuk -- Music available on tribeofnoise.com


Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS

ISNB:44 | Skullcandy Railbattle 2010De winter is echt voorbij als de Skullcandy Railbattle weer gereden wordt naast Snowworld in Zoetermeer. Gerben had er ook dit jaar weer alles aan gedaan om de wedstrijd beter, de start hoger en de rails langer te maken….. allemaal gelukt! Helaas konden wij niet de hele wedstrijd blijven, maar zagen genoeg om te weten dat het vet was!

itunes-16x16 Subscribe by iTunes.

Music Link:
Original artist: Milo Firewater -- Music available on musicalley.com

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone >> | File size: 40 Mb

ISNB:VC | Balance and Balls

Een kleine video impressie van de Rome BALANCE AND BALLS in Snowworld Zoetermeer. Geen interview geen gadgets...

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 32 Mb

ISNB:42 | Boas van Olden

Een van de up en coming snowboarders is Boas van Olden. Heeft in een korte periode een aantal sponsors om zich heen verzameld en gaat er voor. The Old Man had hem op pad gestuurd om eens wat boardjes te gaan testen tijdens Kamp K2. Daar konden wij hem eens apart nemen om te gaan filmen op de rail en box. Wat zijn je plannen voor de zomer?

Subscribe by iTunes.

Check onze nieuwe HTML 5 video player!

Music original artist: YOUNGIN -- Music available on tribeofnoise.com

Advertorial van Puur Outletstore.
Quick Links to the Media:

Quicktime | Flash | iPhone | HTML5 |

File size: 67 Mb

ISNB:41 | Kamp K2

Een lege berg, een grote stapel snowboards (seizoen 2010/2011), je vrienden om je heen, party en heel, heel, heel veel bier. Te goed om waar te zijn? NEE! Dat is Kamp K2. K2 huurt aan het eind van het seizoen ergens een berg en vraagt al zijn dealer langs te komen om 3 dagen te boarden/skiën en te feesten. Dit jaar was het kamp voor het eerst in Europa en wij mochten mee!

Subscribe by iTunes.

Music original artist: anarcord -- Music available on tribeofnoise.com

Advertorial van Puur Outletstore.
Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

File size: 54 Mb

ISNB:40 | Opening zomerpark Snowplanet

Winter is voorbij en dat betekend in Nederland dat de indoorbanen weer hun snowboardparken opbouwen zodat wij weer de hele zomer kunnnen snowboarden (dat kunnen ze in de bergen niet!) Op zaterdag 19 april stond het park van Snowpanet weer klaar om bereden te worden. Inclusief nieuwe rails. Wij waren er weer bij om er een klein videotje van te maken.

Muziek van Battery life "Stay cool in the dark in the summer". Gevonden op Music Alley from mevio.com.

Subscribe by iTunes.

Advertorial van Puur Outletstore.
Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

File size: 31 Mb

ISNB:39 | Chicky Clinics

Meer chicky's in het park. Dat is het doel van de Chicky Clinics. Sanne is het brein achter dit event. Het wordt in Snowplanet gehouden en was he-le-maal vol geboekt. Niet alleen het park riden komt aan bod. Ook is er aandacht voor materiaal onderhoud en rider veiligheid. Het complete verhaal komt aan bod. Mooie is dat iedereen mag mee doen... zolang je maar een chick bent.
Houd de Clicky Clinics website in de gaten voor het zomer programma.

Het einde van de winter betekend begin van het indoor seizoen. Bram, wat zijn de plannen voor deze zomer?

Subscribe by iTunes.

Advertorial van Puur Outletstore.
Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

File size: 69 Mb

ISNB:38 | Battle of the Slopes 2010

Battle of the Slopes
Subscribe by iTunes. Het zat de mensen van de Battle of the Slopes niet mee. Op de tweede wedstrijd dag was het weer slecht. Door wind en regen waren er toch meer dan 30 boarders naar de Schans in Uden gekomen om mee te doen het het NK snowboarden op de baan. Met de regenhoes om de camera gingen wij de baan op om de Big Air te filmen om daarna een interview met Pieter te doen. Waarom kan je niet snowboarden als er sneeuw op de baan ligt?

Music Link:
Original artist: OverlordX -- Music available on tribeofnoise.com
Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

File size: 64 Mb

ISNB:37 | le Pas de Sale

Tijdens de Powderchase van januari zijn wij op een bizarre backcountry snowboard trip door de Pas de Sales gegaan. Mooie witte poeder velden, een abseil van 60 meter, steenbokken, ijswatervallen... Samen met de tailguid Jurgen kijken wij terug op deze fantastische dag.


Als er mensen zijn die interesse hebben om ook de Pas de Sale te ervaren, www.alpadventures.comMusic Link:

Original artist: OverlordX -- Music available on tribeofnoise.com
Quick Links to the Media:


Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

ISNB:36 | Powderchase

ISNB:36 Powberchase
Subscribe by iTunes. Afgelopen zomer, zon 25 graden, kregen wij een telefoontje van Bas. Of we zin hadden om mee te gaan op Powderchace? Lekker poeder rijden aankomende winter. Als we meer info wilden moesten we even op de website, www.powderchase.nl kijken... Natuurlijk wilden wij dat. 21 Januari was het zo ver. Er was in Grand Massif genoeg sneeuw gevallen voor een poderchase. Bij aankomt scheen de zon. Dat konden dus wel eens vette dagen worden.

Muziek van
Sentinel "Avalanche". Gevonden op Music Alley from mevio.com.

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhonePowderchase, powder, snowboard, isnowboard, first tracks, Grand
Massif, wepowder, poeder sneeuw

ISNB:35 | Quiksilver Young Guns

Subscribe by iTunes. Ze staan klaar om het stokje over te nemen van de boarders van nu. Alleen hebben ze wel een beetje hulp nodig. The Quiksilver Young Guns is een scouting dag voor snowboarders tot 16 jaar. Afgelopen zaterdag was de tour in Snowworld Landgraaf. Meer dan 50 rookies waren naar de baan gekomen om hun kunsten te laten zien. Na afloop spraken wij met Bruno Callens, Quiksilver team rider en jurylid.


Meer info, foto's en video's op Tacky.nl

Muziek van Candygram For Mongo - The Kids Have All Gone Crazy. Gevonden op Music Alley from mevio.com.

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

iSnowboard Video Player

iXmas 2009 | Fijne Feestdagen!

2009, 49 afleveringen, 344 minuten on-line video, heel veel meters DV tape en nog veel meer uren editen. Allemaal samen gevoegd in de iXmas:2009. Als je nog geen enkele vidcast gezien hebt, hier is je kans om alles in 1 keer in te halen. Hoogtepunten uit iSkateboard - iSnowboard en nieuw dit jaar, iWakeboard vidcast, geperst in een krappe 11 minuten.

Wij van iboardcast wensen iedereen een fijne kerst en de allerbeste wensen voor 2010. Johnny D zien jullie volgend jaar weer!

Mazzel!

Muziek van de American Heartbreak, Atomsplit en Bubble gevonden op Music Alley from mevio.com en Dwarves gevonden op Iodapromonet.com

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

of gebruik de links in de Sidebar om de video in een nieuwe pagina te openen.

ISNB:34 | Tijs Goossens

Tijs Goossens
De afgelopen jaren hebben wij Tijs Goossens wel vaker voor de camera gehad. Het ging dan over events waar hij aan speakerde. Maar eigelijk hadden wij het nooit over zijn snowboarden. Toen hij switchte van board sponsor kwam hij weer in ons vizier. Op een van de laatste test avonden van het jaar namen wij hem even apart voor een kort interview. Hij beloofde ons toen wat speciale footage… whauw!

Music from Anarcord -- Music available on tribeofnoise.com

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhoneCheck out the sponsors:

redbull.nl vans.eu

ISNB:32 | O’Neill Boardersnight

O’Neill Boardersnight in SnowWorld Zoetermeer... Wij kwamen er wat laat achter dat er iets ging gebeuren. Iets met een standbeeld... snowboarden... party.... video... Dat kon nog wel eens een leuke vrijdag avond worden.
De rail was hoog en het snowboarden was goed. En kleine inpressie.

muziek van MOBILDEREK gevonden op Music Alley from mevio.com

Music Alley

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhoneISNB:31 | Charlotte van Gils

Snowboard, Snowbase, Charlotte, K2
Afgelopen vrijdag avond namen wij een kijkje bij de Rockertour stop in Snowbase, Terneuzen. Het was een eindje rijden maar het was de moeite waard. Wat een mooie baan met een top park. Toen wij aankwamen was Charlotte al een tijdje aan het rijden. Snel hebben wij wat footage geschoten om daarna voor het drumstel plaats te nemen voor een interview. Vertel eens wat over de Rockertour?

Muziek van Thusly "Cycleburner" gevonden op www.tribeofnoise.com


Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhoneCheck out the sponsors:

redbull.nl vans.eu


ISNB:30 | Snowboard onderhoud

Snowboard Onderhoud
Als je nog maar kort aan het snowboarden bent, en je ziet iemand voor het eerst een snowboard waxen…. Dan geloof je je ogen niet. Je zet toch geen hete strijkbout op je snowboard! Niels van Burnside laat zien dat je dat wel moet doen. Maar niet voordat je je board schoonmaakt, krassen opvult, kanten slijpt…
Deze vidcast zet je op je iPod een gooi je nooit weg. Hoe onderhoud je een snowboard.

Footage van de Revert Wintersession, muziek van atl Producers "iron Man" gevonden op Music Alley from mevio.com

Music Alley

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhoneCheck out the sponsors:

redbull.nl vans.eu

ISNB:29 | Klaar voor de Winter

Klaar voor de winter
Wij waren op de laatste Chill on the Hill van deze zomer. De winter staat dus weer voor de deur. Wij zijn klaar om vanuit het water (iWakeboard) terug de sneeuw in te gaan. De komende weken staan er verschillende events op de kalender. Kans is groot dat we elkaar tegen het lijf lopen. Tot dan!

Muziek van Transition "Winter" gevonden op Music Alley from mevio.com

Music Alley

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhoneCheck out the sponsors:

redbull.nl vans.eu

ISNB:28 | Skullcandy Railbattle

ISNB28
Één van de vetste events van het jaar vinden wij wel de SkullCandy Railbattle. Náást Snowworld Zoetermeer bouwt Gerben met zijn vrienden een battle arena waar het gevecht kan plaats vinden. Dit jaar was het slagveld weer iets groter en de rails weer iets hoger. Hoelang ben je er mee bezig geweest?


Music Provided by IODA Promonet

Quick Links to the Media:

Quicktime >> | Windows Media >> | Flash >>Check out the sponsors:

BurnsideSmall redbull.nl vans.eu

ps. Zei ik daar weer iSkateboard?

Reggea Railbattle, Nieuwegein - ISNB:27

Zoveel rails heb je nog nooit gezien... Dat is het thema van de Reggea Railbattle in Nieuwegein. En dat klopte ook wel een beetje. Veel, maar vooral lange rails stonden er op de heuvel. De rails werden ook goed gebruikt. Niet alleen door boarders maar ook door de vele skiërs. Er gebeurde zoveel coole dingen dat wij wel moesten blijven filmen. Hoe gaat dat, zoveel skiërs en snowboarders samen?

Ook waren wij bij de opening van het nieuwe Chill on the Hill seizoen. Een kleine impressie. Download de flyer: part 1 - part 2

Shownotes links: www.twintipz.nl - www. steasy.nl - www.skipistenieuwegein.nl

Muziek van Big John Bates en Mangomads Chill The F*ck Out gevonden op mevio.com

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Windows Media >>

Burnside trip, Tignes - ISNB:26

Eind April loopt het winter snowboard seizoen op zijn eindje. De meeste gebieden sluiten hun liften. Al jaren gaat Burnside in die laatste week op trip naar Tignes. Dit jaar gingen wij mee. Lekker boarden en filmen in de sneeuw. NIET DUS. Aan het eind van de eerste dag verdraaide ik mijn knie en kwam er van snowboarden / filmen niet veel meer terecht. Gelukkig had Raoul (maak hem ook jou vriend op Hyves!) net een nieuwe camera en mochte wij zijn footage gebruiken.

Muziek van Core Rhythm gevonden op mevio.com

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Windows Media >>

Pim Stigter - ISNB:25

Wij kregen een maitje van Vans of wij een interview wilden doen met Pim Stigter. Dat wilden wij wel. Pim heeft niet alleen een indrukwekkende lijst sponsoren, hij heeft een week geleden de nieuwste boards mogen testen voor de Taste..... Hij had daar vast en zeker wel wat over te vertellen. Wij spraken af in Snowworld Zoetermeer (ook een sponsor van Pim) waar een nieuw zomer funpark klaar stond om gebruikt te worden.

Muziek van Steffen Coonan en ADZ gevonden op Mevio.

Quick Links to the Media:

Quicktime >> | Windows Media >> | Flash >>

Battle of the Slopes - ISNB:24

Niet zo heel lang geleden waren er geen bergen met sneeuw in Nederland. Het snowboarden werd gedaan op borstels. De basis van het snowboarden in Nederlands ligt dus op deze banen. Gelukkig worden er nog steeds wedstrijden op borstel banen georganiseerd. Battle of the Slopes is zo een wedstrijd. Deze wedstrijd heeft zelfs de titel Nederlands Kampioenschap. iSnowboard ging langs op de laatste wedstrijddag in Huizen. Onder een strak blauw hemeltje en een graatje of 22 haddn wij een gesprek met Koen.

Muziek van Steffen Coonan en Bombskare gevonden op music.podshow.com en Lord of Altamont gevonden op iodapromonet.com

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Windows Media >>

ISPO 2009 deel 2 - ISNB:23-2

In deel twee gaan we eerst eens kijken bij onze nieuwe sponsor: Vans. Vervolgens liep ik mijn favorite graphic designer tegen het lijf El-Miro. Bonfire heeft dit jaar een feestje in de collectie. Harry van Burton verteld op wel een heel orginele manier wat de voordelen van rocker zijn. Maar niet voordat we een lekker bakkie koffie gedronken hadden. Daarna stoor ik Anton van Analog bij een grote boodschap.
Op zo een megabeurs loop je snel een stand voorbij. Zeker als er een nieuw logo op staat. Jeroen verteld waar het nieuwe Protest logo voor staat.
Tot slot praat ik met Ramon van K2 snowboards over de plannen voor de trip met Charley.

Achtergrond muziek van Steffen Coonan gevonden op music.podshow.com

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Windows Media >>

ISPO 2009 deel 1 - ISNB:23-1

Buzz woord op de ISPO van dit jaar was wel ROCKER! Alle snowboard merken hebben wel een paar modellen met dit nieuwe concept. Samen met Ramon van K2 snowboards kijken wij naar verschillende opties. Gelukkig was het niet alleen rocker wat rockte. Skull Candy komt met een mega head phone en om de boel een beetje bij elkaar te houden zet je gewoon een Protec helm op. Om je ogen te beschermen pak je gewoon je eigen ontworpen Adidas goggle.

Over twee weken deel twee van de ISPO issue. Met daarin nog veel meer rockers.

Achtergrond muziek van Steffen Coonan gevonden op music.podshow.com

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Windows Media >>

Palmer Snowboards Photo Shoot - ISNB:22

Een aantal weken geleden werden wij mee gevraagd op de Palmer snowboards photo shoot in Snowworld Zoetermeer. Als een oude fans van Shaun Palmer konden wij natuurlijk geen nee zeggen. Dan konden wij meteen verder vragen naar het Palmerproject en Snow-X. Twee projecten waar Palmer bij betrokken is. Meteen even de snowboardjes voor volgend, 2009-2010, wintersport seizoen gezien. Vet!

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Windows Media >>

BoardChamps - ISNB:21

Als je een beetje van de berg af kan komen wat doe je dan. Neem je dan alleen snowboard of ski les als je op wintersport bent? Snowplanet heeft hier iets op bedacht. Train gevordende snowboarders en skiers om nog betere snowboarders skiers te worden. Leer ze springen en sliden en stoom ze klaar voor het wedstrijd circuit. Maar laat ze vooral lol hebben in het snowboarden en skieen. Dat is de bedoeling van BoardChamps. Op de eerste BoardChamps clubavond kwamen wij langs om te filmen en Martijn wat vragen te stellen. Er werd niet alleen gesnowboard...

BoardChamps | SnowPlanet - Snowplanet boardmasters - Hyves.nl - Snowplanet boardchamps - Hyves.nl

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Windows Media >>

Freestyle Friday - ISNB:20

De laatste Protest Freestyle Friday in de Uithof was super gezellig en er was van alles te doen. Niet alleen voor de top pro snowboarders maar ook voor de beginners. Samen met Joy Geenen kijken we naar een geslaagde avond. Helaas kon Joy niet mee doen omdat hij nog steeds met een schouder blessure op de bank zat. Maar voor wie Joy kent weet dat dat niet lang duurt. En als jij nog wintersport kleding moet kopen, kijk dan eens bij Protest.
Muziek van DJ R06 gevonden op www.mevio.com

Quick Links to the Media: Quicktime | Windows Media |

Salomon Snowboards - ISNB:19

Het wintersport seizoen is begonnen en alle groothandels zijn zo goed als leeg. Dat bleek wel toen wij bij Salomon Snowboards langs gingen om eens een praatje te maken. En dat is maar goed ook. Hoewel de meeste snowboarders nog naar de sneeuw toe moeten, zijn de importeurs al met volgend seizoen bezig. Mocht jij een snowboard of skies moetn kopen... probeer eens een Sick Stick. Een board gemaakt van bamboe. More pop, less plastic! Nu maar hopen op een extreme winter met heel veel sneeuw

Quick Links to the Media: Quicktime | Windows Media |

Sapient Sponsor Me - ISNB:18

Sapient Benelux was op zoek naar nieuwe Nederlandse riders. Zij organiseerden in Snowworld Zoetermeer een Sponsor Me wedstrijd waaraan iedereen aan me kon doen. De voorselectie was op op the Mustachio gedaan en in Snowworld waren nog wat wild-cards te verdienen. Waar zijn jullie naar op zoek?

Quick Links to the Media:

| Quicktime | Windows Media |


125184-72
Lords Of Altamont
download_icon "Live Fast" (mp3)
from "Lords Have Mercy"
(Gearhead Records)

service_icon_4 Buy at iTunes Music Store
icon_landing_page More On This Album

log_pageview.php

Steve Krijbolder - ISNB:17

Hey John, ik ben 3 weken in Nederland. Ik heb nu wel even tijd om een interview te doen. Die kans liet ik ons niet ontgaan en maakte een afspraak met Steve Krijbolder tijdens de Sapient sponsor me contest in Snowworld Zoetermeer. Het seizoen is nog maar net begonnen maar Steve is al heel Europa door gereisd om mee te doen met verschillende events. Er staat nog veel meer op de agenda...

Quick Links to the Media: Quicktime | Windows Media


Nog meer video's…


(cc) 2017 iboardcast.com - Amsterdam - the Netherlands - Contact